Isto sa tu pár receptov nájde, ja ho pridávam ako jesennú inšpiráciu. K repe som sa dostala po rokoch, u nás doma bývali pravidelne Zobraziť celý popisIsto sa tu pár receptov nájde, ja ho pridávam ako jesennú inšpiráciu. K repe som sa dostala po rokoch, u nás doma bývali pravidelne každú jeseň. Teraz je problém z repou, ale dostala som sa k nej úplnou náhodou a tak som napiekla podľa starého receptu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 80 g |
|
| 2 ČL |
|
| 1,5 dcl |
|
| Do cesta: | |
| 1 veľká |
|
| 1 kg |
|
| 3 PL kopcom |
|
| 2 ks |
|
| 1 šálka |
|
| 5 PL kopcom |
|
| na hrot noža |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Umytú repu dáme večer pred pečením variť do mäkka- asi 2 hodiny, vodu zlejeme a necháme vychladnúť.
-
2
Vychladnutú repu ošúpeme a na jemno postrúhame.
-
3
Z kryštálového cukru, vlažného mlieka a droždia necháme vykysnúť kvások.
-
4
Z repy, maku, cukru, soli, masti, múky a kvásku vypracujeme cesto a necháme vykysnúť- asi 1 hodinu. Koľko múky minieme závisí od toho, aká je repa šťavnatá.
-
5
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska, ukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rzšľahaným vajíčkom a necháme asi 15 minút na plechu podkysnúť.
-
6
Pečieme vo vyhriatej rúre, my ich máme radšej trošku tmavšie.









Diskusia k receptu