Pagáče z cukrovej repy (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Isto sa tu pár receptov nájde, ja ho pridávam ako jesennú inšpiráciu. K repe som sa dostala po rokoch, u nás doma bývali pravidelne každú jeseň. Teraz je problém z repou, ale dostala som sa k nej úplnou náhodou a tak som napiekla podľa starého receptu.

40 minút
príprava
120+15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú repu dáme večer pred pečením variť do mäkka- asi 2 hodiny, vodu zlejeme a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutú repu ošúpeme a na jemno postrúhame.
  3. Z kryštálového cukru, vlažného mlieka a droždia necháme vykysnúť kvások.
  4. Z repy, maku, cukru, soli, masti, múky a kvásku vypracujeme cesto a necháme vykysnúť- asi 1 hodinu. Koľko múky minieme závisí od toho, aká je repa šťavnatá.
  5. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska, ukladáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rzšľahaným vajíčkom a necháme asi 15 minút na plechu podkysnúť.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre, my ich máme radšej trošku tmavšie.