Paella s kuracím mäsom

Paella s kuracím mäsom

Autor receptu: podravka

Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmesou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je delikátna.

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame a posypeme ochucovadlom príchuť kurča.
  2. Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.
  3. Rúru na pečenie zohrejeme na 170 °C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.
  4. Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.
  5. Podávame so zeleninovým šalátom.