Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

K týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)..........zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......... a keďže v Alsasku, kde teraz žijem, sú v nedeľu všetky obchody zatvorené, tak som musela niečo napiecť.

3
porcie
90 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zmiešame 50 ml vlažnej vody, droždie a lyžičku cukru. Posypeme trochou múky a necháme nakysnúť.
  2. Medzitým si na elektrickom mlynčeku na kávu pomelieme ovsené vločky.
  3. Múku aj pomleté ovsené vločky, kvások, soľ, rascu a vodu šupneme pekne do multifunkčného robota a necháme ho zo všetkých tým surovím vyrobiť nelepivé, vláčne cesto :-).................ja veľmi nemusím miesť cesto rukami a tak si vždy pomôžem týmto skvelým kuchynským pomocníkom.
  4. Takéto cestíčko potom dáme do misky, prikryjeme utierkou a tradične šupneme pod teplú perinku, aby nakyslo.
  5. Nakysnuté cesto si potom rozdelíme na 7 časti a vyrobíme z nich bagetky, ktoré nožom nakrojíme...........
  6. .............potrieme roztopeným maslom a............
  7. ...........dáme do rúry a pečiem a pečieme a pečieme...
  8. .:.kým nie sú pekne do zlatista upečené... Dobrú chuť!