Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
K týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)..........zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......... a keďže v Alsasku, kde teraz žijem, sú v nedeľu všetky obchody zatvorené, tak som musela niečo napiecť.
3 porcie |
90 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zmiešame 50 ml vlažnej vody, droždie a lyžičku cukru. Posypeme trochou múky a necháme nakysnúť.
- Medzitým si na elektrickom mlynčeku na kávu pomelieme ovsené vločky.
- Múku aj pomleté ovsené vločky, kvások, soľ, rascu a vodu šupneme pekne do multifunkčného robota a necháme ho zo všetkých tým surovím vyrobiť nelepivé, vláčne cesto :-).................ja veľmi nemusím miesť cesto rukami a tak si vždy pomôžem týmto skvelým kuchynským pomocníkom.
- Takéto cestíčko potom dáme do misky, prikryjeme utierkou a tradične šupneme pod teplú perinku, aby nakyslo.
- Nakysnuté cesto si potom rozdelíme na 7 časti a vyrobíme z nich bagetky, ktoré nožom nakrojíme...........
- .............potrieme roztopeným maslom a............
- ...........dáme do rúry a pečiem a pečieme a pečieme...
- .:.kým nie sú pekne do zlatista upečené... Dobrú chuť!