Foto: pupava
Nedávno som pridávala kokosové, pridávam pre inšpiráciu aj ovsené rastlinné mlieko, ktoré môžete použiť všade tam, kde bežne používate kravské. Ovsené mlieko je navyše Zobraziť celý popisNedávno som pridávala kokosové, pridávam pre inšpiráciu aj ovsené rastlinné mlieko, ktoré môžete použiť všade tam, kde bežne používate kravské. Ovsené mlieko je navyše zdravé. Má veľmi špecifickú chuť a priznám sa, že keď som pila kupované, absolútne mi nechutilo. Po urobení domáceho som veľmi rýchlo zmenila názor naň.
Postup
-
1
Ovsené vločky nasypeme do misky a zalejeme vodou. Necháme na noc odstáť. Ráno zmixujeme tyčovým mixérom, mixujeme asi 2-3 minúty.
- 2
Pripravíme si vedľajšiu misku a položíme na ňu gázu alebo textilnú plienku a po obvode priviažeme povrazom. Vymixované mlieko precedíme cez plienku/gázu. Upozorňujem, že je to fakt beh na dlhú trať, takže si pripravte nervy. Zvyšnú časť vymyxovaných ovsených vločiek si postupne vysypávame do ďalšej misky. Keď už máme všetko precedené, odstránime plienku/gázu z misky a položíme si ju na pracovnú dosku vedľa. Zoberieme zvyšky ovsených vločiek, ktoré sme si odkladali do zvlášť misky, vysypeme/vylejeme ich do plienky a plienku do nášho precedeného mlieka poriadne vyžmýkame (ale pozor, aby vločky ostali v plienke/gáze, z plienky bude tiecť biela tekutina).
- 3
Z uvedeného množstva surovín mi vyšlo rovného 1,5 litra ovseného mlieka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu