Ovotorta pre Lulišku

natali - fotkanatali, 24. januára 2013
Ovotorta pre Lulišku
Foto: natali

Ovocná tortička pre moju sestričku k jej narodeninkám. Je to môj vlastný recept, ktorý som si vymyslela originál pre Lucku.

Suroviny

cesto :
200 g
4 ks
2 ks zrelé
200 g
1 ks
krém:
500 ml
2 ks
125 g
4 PL
ozdoba :




Postup

  1. 1

    žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. pridáme múku a všetko dobre vymiešame. z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do cesta. nakoniec pridáme kypriaci prášok a rozpučené banány, ale miešame už len chvíľu aby nám zostali kúsky banánu v ceste. časť cesta si odoberieme a pridáme zelené farbivo a do druhej časti nepridávame. do formy nalejeme cesto. pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.

  2. 2

    medzitým si uvaríme banánový puding z mlieka, cukru a pudingu. necháme ho vychladnúť a potom doň pridáme maslo a vyšľaháme.

  3. 3

    upečený korpus rozrežeme na dve časti. natierme krémom, prikryjeme druhou časťou korpusu a celú tortu ešte aj zvonku potrieme krémom. na vrch naukladáme ovocie, ľubovoľné a zalejeme ho želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu.

  4. 4

    nakoniec ešte zo zostávajúceho farebného cesta urobíme mramorovaný plát tak že nalejeme na papier na pečenie najprv farebné a potom tú nefarebnú časť - ale nemusí to byť. cesto zas necháme upiecť. odmeriame si formu, v ktorej sme piekli korpus a podľa toho si z upečeného cesta narežeme pás, ten potom nalepíme pomocou krému na kraj torty. mne sa to celkom nepodarilo, teda nevyšiel mi plát na celú tortu, ale s maminou sme to šikovne zamaskovali :) dobrú chuť prajem :)

Diskusia k receptu

mesiar50
Tvoja torta nemá chybu.Je to vlastne pestrofarebná
vitamínová bomba
sestričke všetko najlepšie
isabel2
Nádherná a zdravá,už nech bude leto a jahody na záhrade-voňavé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia