Ovocný tortový rez /fotorecept/

stacy77777 - fotkastacy77777, 17. júna 2012

Rodina mala chuť na niečo sladké, ale svieže a vychladené, tak som siahla po osvedčenej kombinácii ovocia, smotany, kyslej smotany a pudingu. Zistila som aj, ako sa dá na konci úsilia všetko pokaziť.

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
3 ks
0,5 ks
4 lyžice
Pudingová plnka:
3 ks
1 l
2,5 lyžice
2 ks
1 ks
Smotanová plnka:
2 ks
250 ml
1 ks
1 ks
1,5 lyžice
Ovocie:
4 ks
1 ks
2 ks
Želatína:
4 ks
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiešame si žĺtka s práškovým cukrom, pridáme vlažnú vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Upečieme plát cesta, ja som použila okrúhly plech s priemerom 30cm.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Vychladený plát rozkrojíme na dve časti, jednu natrieme džemom.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si puding. Dáme variť mlieko 3/4l s cukrom a vanilkou, v ostatnom rozmiešame pudingové prášky s dvoma žĺtkami. Vyšľaháme sneh z bielov a ešte do horúceho pudingu zľahka vmiešame.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Jednu vrstvu pudingu natrieme na džemom potretý plát, prikryjeme druhým plátom cesta a znova natrieme puding.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme si šľahačku, pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Vo väčšej nádobe vyšľaháme ztužovač za studena v 1dcl vody/podľa návodu/ a hneď pridáme šľahačkovú plnku a vyšľaháme spolu do tuha.Natrieme na vychladený puding.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Na okraje som použila tortové oplatky namáčané v topingu, čo sa nakoniec ukázalo ako nie šťastný nápad, lebo sa oplatky aj tak rozmočili.Preto to v rozpise surovín ani nespomínam.Piškóty som žiaľ nemala doma, ale zo všetkého najlepšia by bola veľká tortová forma.No, človek sa stále učí.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Na šľahačkovú plnku som poukladala nakrájané ovocie.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Želatínu uvaríme podľa návodu a zalejeme prvú vrstvu ovocia.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Naukladala som druhú vrstvu ovocia.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    No a tu nastal problém,nakoľko som mala málo červenej želatíny, uvarila som len tak z toho, čo bolo doma s vody a zlatého klasu žltú a tým som to akosi celé pokazila. Chuťou určite nie, ale vzhľad bol fuč!!! Určite by som dala nabudúce iba čisto červenú želatínu, aby bolo pekne vidieť aj úpravu ovocia.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Žltú želatínu preto ani neuvádzam v rozpise. Tak nabudúce bude treba doladiť detaily. Ale rodine chutilo,takže kombinácia surovín zostane.

    Ovocný tortový rez /fotorecept/ - obrázok 11
  12. 12

    Necháme ztuhnúť minimálne 12hodín, ten môj na obrázku je ešte troška "opitý", lebo sa nám nechcelo čakať. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

valeri
No schladený musí byť výborný, na tieto horúce dni ako stvorený
danda3
Hlavne, že rodinke chutilo a v tomto teple sú takéto dezerty najlepšie. Tortička vyzerá super!♥
margaretka28
@stacy77777 ,koláčik aj tak vyzerá úžasne a ani na chuti mu to určite neubralo,taký sviežy letný,skrátka mňam.PS: človek sa učí celý život a najlepšie ne vlastných chybách.Veľmi oceňujem,že si ho sem dala aj napriek tomu,že ti nevyšiel presne podľa vlastných predstáv,lebo takto vlastne poradíš aj iným,čomu sa majú vyhnúť.Napriek tomu na priereze vyzerá úžasne a keby si na to neupozornila,tak si to ani nevšimneme.:-)))
stacy77777
Margaretka ďakujem ti, ty mávaš vždy taký triezvy pohľad na veci a vieš ma potešiť, aj preto si uložená medzi mojimi obľúbenými. Samozrejme ďakujem aj ostatným za milé komentáre, je mi tu medzi vami dobre dievčatá.........
vareska1
podla mna nic netreba doladit, vsetko je super a urcite aj chutny bol ;-) ... dala by som si ku kavicke, kt. akurat pijem :)