Foto: stacy77777
Rodina mala chuť na niečo sladké, ale svieže a vychladené, tak som siahla po osvedčenej kombinácii ovocia, smotany, kyslej smotany a pudingu. Zistila som Zobraziť celý popisRodina mala chuť na niečo sladké, ale svieže a vychladené, tak som siahla po osvedčenej kombinácii ovocia, smotany, kyslej smotany a pudingu. Zistila som aj, ako sa dá na konci úsilia všetko pokaziť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
0,5 ks |
|
4 lyžice |
|
Pudingová plnka: | |
3 ks |
|
1 l |
|
2,5 lyžice |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Smotanová plnka: | |
2 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1,5 lyžice |
|
Ovocie: | |
4 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Želatína: | |
4 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Vymiešame si žĺtka s práškovým cukrom, pridáme vlažnú vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Upečieme plát cesta, ja som použila okrúhly plech s priemerom 30cm.
-
2
Vychladený plát rozkrojíme na dve časti, jednu natrieme džemom.
-
3
Uvaríme si puding. Dáme variť mlieko 3/4l s cukrom a vanilkou, v ostatnom rozmiešame pudingové prášky s dvoma žĺtkami. Vyšľaháme sneh z bielov a ešte do horúceho pudingu zľahka vmiešame.
-
4
Jednu vrstvu pudingu natrieme na džemom potretý plát, prikryjeme druhým plátom cesta a znova natrieme puding.
-
5
Vyšľaháme si šľahačku, pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Vo väčšej nádobe vyšľaháme ztužovač za studena v 1dcl vody/podľa návodu/ a hneď pridáme šľahačkovú plnku a vyšľaháme spolu do tuha.Natrieme na vychladený puding.
-
6
Na okraje som použila tortové oplatky namáčané v topingu, čo sa nakoniec ukázalo ako nie šťastný nápad, lebo sa oplatky aj tak rozmočili.Preto to v rozpise surovín ani nespomínam.Piškóty som žiaľ nemala doma, ale zo všetkého najlepšia by bola veľká tortová forma.No, človek sa stále učí.
-
7
Na šľahačkovú plnku som poukladala nakrájané ovocie.
-
8
Želatínu uvaríme podľa návodu a zalejeme prvú vrstvu ovocia.
-
9
Naukladala som druhú vrstvu ovocia.
-
10
No a tu nastal problém,nakoľko som mala málo červenej želatíny, uvarila som len tak z toho, čo bolo doma s vody a zlatého klasu žltú a tým som to akosi celé pokazila. Chuťou určite nie, ale vzhľad bol fuč!!! Určite by som dala nabudúce iba čisto červenú želatínu, aby bolo pekne vidieť aj úpravu ovocia.
-
11
Žltú želatínu preto ani neuvádzam v rozpise. Tak nabudúce bude treba doladiť detaily. Ale rodine chutilo,takže kombinácia surovín zostane.
-
12
Necháme ztuhnúť minimálne 12hodín, ten môj na obrázku je ešte troška "opitý", lebo sa nám nechcelo čakať. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu