Ovocný tortový rez /fotorecept/

Autor receptu: stacy77777

Rodina mala chuť na niečo sladké, ale svieže a vychladené, tak som siahla po osvedčenej kombinácii ovocia, smotany, kyslej smotany a pudingu. Zistila som aj, ako sa dá na konci úsilia všetko pokaziť.

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame si žĺtka s práškovým cukrom, pridáme vlažnú vodu, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Upečieme plát cesta, ja som použila okrúhly plech s priemerom 30cm.
  2. Vychladený plát rozkrojíme na dve časti, jednu natrieme džemom.
  3. Uvaríme si puding. Dáme variť mlieko 3/4l s cukrom a vanilkou, v ostatnom rozmiešame pudingové prášky s dvoma žĺtkami. Vyšľaháme sneh z bielov a ešte do horúceho pudingu zľahka vmiešame.
  4. Jednu vrstvu pudingu natrieme na džemom potretý plát, prikryjeme druhým plátom cesta a znova natrieme puding.
  5. Vyšľaháme si šľahačku, pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Vo väčšej nádobe vyšľaháme ztužovač za studena v 1dcl vody/podľa návodu/ a hneď pridáme šľahačkovú plnku a vyšľaháme spolu do tuha.Natrieme na vychladený puding.
  6. Na okraje som použila tortové oplatky namáčané v topingu, čo sa nakoniec ukázalo ako nie šťastný nápad, lebo sa oplatky aj tak rozmočili.Preto to v rozpise surovín ani nespomínam.Piškóty som žiaľ nemala doma, ale zo všetkého najlepšia by bola veľká tortová forma.No, človek sa stále učí.
  7. Na šľahačkovú plnku som poukladala nakrájané ovocie.
  8. Želatínu uvaríme podľa návodu a zalejeme prvú vrstvu ovocia.
  9. Naukladala som druhú vrstvu ovocia.
  10. No a tu nastal problém,nakoľko som mala málo červenej želatíny, uvarila som len tak z toho, čo bolo doma s vody a zlatého klasu žltú a tým som to akosi celé pokazila. Chuťou určite nie, ale vzhľad bol fuč!!! Určite by som dala nabudúce iba čisto červenú želatínu, aby bolo pekne vidieť aj úpravu ovocia.
  11. Žltú želatínu preto ani neuvádzam v rozpise. Tak nabudúce bude treba doladiť detaily. Ale rodine chutilo,takže kombinácia surovín zostane.
  12. Necháme ztuhnúť minimálne 12hodín, ten môj na obrázku je ešte troška "opitý", lebo sa nám nechcelo čakať. Prajem dobrú chuť!