Ovocný marhuľový múčnik (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Náš obľúbený osviežujúci múčnik.

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.
  2. Suroviny určené do cesta postupne zmiešame tak, aby sa cesto dalo liať na plech.Plech vyložíme papierom na pečenie.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov, asi o 10 minút prestavíme na 180 stupňov a posledných 5 minút na pečenie zdola.
  4. Na upečenú piškótu poukladáme zavárané marhule.
  5. Kým sa piškóta pečie, uvaríme puding - do sirupu z marhúľ vlejeme toľko vody, aby sme mali jeden liter. Odlejeme 3 dc a vymiešame v nich 2 pudingové prášky. Do sirupovej vody pridáme 3 polievkové lyžice krištálového cukru. Uvaríme hustý puding.
  6. Puding vylejeme na koláč s marhuľami - rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.
  7. Krájame väčšie "kocky", aby marhuľka bola v strede porcie. Môžeme ozdobiť šľahačkou.