Ovocný koláč

Autor receptu: bejulienka

Úžasný na osvieženie letných horúcich dní. Rýchla príprava, len je najlepšie ho spraviť deň vopred, aby dobre stuhol.

60
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame cukor so žĺtkami na penu, pridáme olej, mlieko, kakao, múku a tuhý sneh z bielok. Vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech. Pečieme na 170C/elektrická rúra, asi 20 min.
  2. Želatínu pripravíme podľa návodu. Tvaroh zmiešame s pr. cukrom, smotanu vyšľaháme do tuha s van. cukrom /môžeme použiť aj práškovú smotanu v sáčku. Do tvarohu potom pridáme želatínu a vyšľahanú smotanu. Spolu premiešame. Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto
  3. Na plnku ukladáme scedené ovocie /akékoľvek, koľko druhov chcete, ja dávam 3 druhy/v pásoch-viď. foto
  4. Vodu alebo kompótovú šťavu uvaríme so zl. klasom, cukrom a citrondekom. Horúcu polevu nalejeme na ovocie. Doporučujem vylievať po lyžiciach, nakoľko poleva je ťažká a prepadla by sa vám do tvarohu. Nebolo by to ani pekné. A ak použijete kompótovú šťavu, zákusok nebude tak priesvitný a nebude sa veľmi dať rozoznať ovocie.
  5. Zákusok je estetickejší, keď je pokrájaný na trojuholníky-pokrájam ho na kocky a už na tácke tú kocku šikmo prekrojím na polovicu a vzniknú mi dva trojuholníky. Robím ho vždy večer pred oslavou.