Foto: evusik
Tento ovocný koláčik som piekla podľa @julica a jej receptu na výborný jablkový koláč z mikrovlnky Nie každému sa pečenie v mikrovlnke páči, ale Zobraziť celý popisTento ovocný koláčik som piekla podľa @julica a jej receptu na výborný jablkový koláč z mikrovlnky Nie každému sa pečenie v mikrovlnke páči, ale my sme len dvaja a piecť koláč na celý plech nemá zmysel. Podľa tohto receptu som piekla koláč už viac krát a tak som si ho postupne upravovala.... a tu je moja verzia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Silikónovú formu som štetcom vymazala olejom, posypala kryštálový cukrom a nasypala ríbezle. Toto bola naša celá tohto ročná úroda ríbezlí, máme nové korene, tak hádam už na rok bude o čosi viac. Na vrch som ešte hojne zasypala cukrom, pretože ríbezle boli dosť kyslé.
-
2
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vylejeme do formy na ovocie. Môžete urobiť zvlášť sneh z bielkov, ja som nerobila. Čo sa týka polievkových lyžíc, treba dávať také zarovnané, nie kopcom, mám to vyskúšané.
-
3
Dáme piecť na plný výkon, u mňa je to 900W, na 10 minút. Ale asi záleží aj na veľkosti nádoby. Ja to mám s touto formou takto odskúšané.
-
4
Upečený koláč preklopíme na plech, na pečiaci papier. Posypeme strúhanou čokoládou.
-
5
Vyšľaháme sneh z bielkov s pridaním 1-2 PL cukru. Množstvo bielkov neuvádzam, mne zostali dva bielky z pečenia tak som ich využila. Sneh navrstvíme na koláč a dáme na 2-3 minúty do vyhriatej rúry. Práve som s nej vytiahla zapekané cestoviny ktoré máme dnes na obed, tak mi ti to prišlo vhod, že rúra bola rozohriata.
-
6
Po upečení...
-
7
stačí už len nakrájať....
-
8
a za chvíľu už zvoní suseda, že čo to pečiem, keď to vyváňa až k nim :-))
@tatranka ja mám kamarátku, ktorá tiež skoro všetko robí v mikrovlnke.... ja sa ešte len učím :-)
Tvoje obavy z toho, že cesto bude striekať po mikrovlnke nechápem. Veď ani v rúre cesto nestrieka.... či ho môžeš piecť v rúre neviem to som neskúšala, pretože mám dosť iných a odskúšaných receptov, ale v podstate si myslím, že sa to dá, vyskúšaj
@lusinkab nielen vyzerá, ale hlavne chutí dobre... a hlavne je veľmi rýchlo hotový :-)