Foto: vroni26
Špaldový koláč s ovocím a vanilkovým pudingom
20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Rozdelíme si bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s medom, kypriacim práškom, 1 vanilínovým cukrom, múkou a pridáme štipku soli. Vyšľahané bielky vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme na plech, ktorý si predtým potrieme maslom a vysypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie.
- 2
Puding: Z mlieka, 2 vanilínových cukrov a pudingového prášku uvaríme puding.
- 3
Uvarený puding vylejeme na cesto a navrch rozložíme ovocie (väčšie pokrájame). Vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi tak 45 minút. Ale záleží aj od druhu rúry.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, ja si vždy takto robím cesto. Ale ak sa vám nezdá môžte si aj podľa svojho spraviť