Foto: andy54
Keď som bývala ešte s mojou mamou, mohli sme si vždy vybrať, čo nám upečie na narodeniny a meniny. Ja som si vždy vybrala Zobraziť celý popisKeď som bývala ešte s mojou mamou, mohli sme si vždy vybrať, čo nám upečie na narodeniny a meniny. Ja som si vždy vybrala tento koláč. Niekedy mi ho ozdobila šľahačkou. Mňam.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
V mixéry si vymiešame všetky suroviny.
-
2
Vymastíme si a pomúčime plech.
-
3
Vylejeme cesto na plech a pečieme pri 175 C 20 minút.
-
4
Zavárané čerešne si necháme odtiecť do misky. Šťavu si necháme, lebo ju budeme potrebovať.
-
5
Vykôstkujeme. Ja mám na to šikovného pomocníka odkôstkovač.
-
6
Na vychladnutý upečený koláč natrieme džem a poukladáme čerešne.
-
7
Šťavu z čerešní doplníme vodou tak, aby bol liter. Odoberieme 2 dcl a rozmiešame v nej zlatý klas. Ostatnú šťavu dáme zohriať. Keď je horúca, vlejeme do nej rozmiešaný zlatý klas a varíme, kým nezhustne.
-
8
Nalejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
-
9
Nakrájame a podávame. Dobrú chuť.
Aj tento Tvoj vyzerá vynikajúco
Rôsol bol k cestu farebne príjemný. Koláč bol svieži, ľahký a všetci sme si
na ňom pochutnali. Vďaka.