Ovocný koláč (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Keď som bývala ešte s mojou mamou, mohli sme si vždy vybrať, čo nám upečie na narodeniny a meniny. Ja som si vždy vybrala tento koláč. Niekedy mi ho ozdobila šľahačkou. Mňam.
8 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- V mixéry si vymiešame všetky suroviny.
- Vymastíme si a pomúčime plech.
- Vylejeme cesto na plech a pečieme pri 175 C 20 minút.
- Zavárané čerešne si necháme odtiecť do misky. Šťavu si necháme, lebo ju budeme potrebovať.
- Vykôstkujeme. Ja mám na to šikovného pomocníka odkôstkovač.
- Na vychladnutý upečený koláč natrieme džem a poukladáme čerešne.
- Šťavu z čerešní doplníme vodou tak, aby bol liter. Odoberieme 2 dcl a rozmiešame v nej zlatý klas. Ostatnú šťavu dáme zohriať. Keď je horúca, vlejeme do nej rozmiešaný zlatý klas a varíme, kým nezhustne.
- Nalejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
- Nakrájame a podávame. Dobrú chuť.