Ovocné srdiečka

Autor receptu: veronka123

Tento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila klasické linecké cesto, na plnku obľúbené macsarpone a na ozdobu sezónne ovocie.

24
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Heru dávame studenú a cesto spracúvame studenými rukami. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na minmálne 1/2 hodiny do chladničky, ja nechávam 24 hodín.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrojíme formičkou a následne do nej natlačíme. Použila som silikónové formičky s priemerom cca 10 cm a formičky na srdiečkové mafiny. Z každej časti cesta som naplnila 6 veľkých a 6 malých formičiek. Celkovo 24 srdiečok. Pečieme veľmi krátko, cca 10 minút, sledujeme pečenie, aby sa nepripálili. Necháme vychladnúť. Srdiečka si môžete pripraviť aj napr. deň vopred.
  3. Všetky suroviny na plnku premiešame. Dáme do cukrárskeho vrecka a všetky srdiečka naplníme. Ozdobíme ovocím. Ja som použila jahody, hrozno, nektarinky a marhule. Nakoniec ovocie prelejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme dobre vychladiť a podávame.