Ovocné srdiečka
Autor receptu: veronka123
Tento recept som robila prvý krát. Rada kombinujem a dopĺňam recepty. Na srdiečka som použila klasické linecké cesto, na plnku obľúbené macsarpone a na ozdobu sezónne ovocie.
24 porcií |
120 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Heru dávame studenú a cesto spracúvame studenými rukami. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na minmálne 1/2 hodiny do chladničky, ja nechávam 24 hodín.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm, vykrojíme formičkou a následne do nej natlačíme. Použila som silikónové formičky s priemerom cca 10 cm a formičky na srdiečkové mafiny. Z každej časti cesta som naplnila 6 veľkých a 6 malých formičiek. Celkovo 24 srdiečok. Pečieme veľmi krátko, cca 10 minút, sledujeme pečenie, aby sa nepripálili. Necháme vychladnúť. Srdiečka si môžete pripraviť aj napr. deň vopred.
- Všetky suroviny na plnku premiešame. Dáme do cukrárskeho vrecka a všetky srdiečka naplníme. Ozdobíme ovocím. Ja som použila jahody, hrozno, nektarinky a marhule. Nakoniec ovocie prelejeme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale.
Necháme dobre vychladiť a podávame.