Ovocné rezy s parížskou šľahačkou fotorecept
Pre milovníkov parížskej šľahačky a ovocia. Nenáročná príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 180 g |
|
| 180 g |
|
| 0,5 dcl |
|
| 0,5 dcl |
|
| 100 g rozpustená |
|
| Plnka: | |
| 2 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
| Parížska šľahačka: | |
| 400-500 ml (33 %) |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo olej a mlieko, rozpustenú čokoládu a preosiatu múku. Nakoniec do cesta zľahka varechou vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
-
2
Boky plechu alebo tortovej formy vymastíme, vysypeme múkou. Formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
-
3
Upečený korpus necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingového prášku pripravíme puding bez varenia podľa návodu na obale.
-
4
Cesto pokvapkáme mliekom, do korpusu urobíme dierky. Rovnomerne rozotrieme puding.
-
5
Rozložíme ľubovoľné ovocie. Vyšľaháme parížsku šľahačku, ktorú je dobré pripraviť pár hodín pred použitím. Postup na parížsku šľahačku - čokoládu polámeme na menšie kúsky, dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme. Zložíme z kúpeľa. Dáme variť a po častiach vmiešame smotanu, miešame pokiaľ smotana nebude bublinkovať. Čokoládovú smotanu dáme do chladničky dobre schladiť.
-
6
Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na ovocie a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.
-
7
Ochutnávka, dobrú chuť.









No tak kúsok je v reze kde nie je vidno v dierka h puding, ale dobrý postreh, ďakujem za príjemný komentár.