Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Ovocné rezy s parížskou šľahačkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. apríla 2021
Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov parížskej šľahačky a ovocia. Nenáročná príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.

12-16
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180  °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
180 g
180 g
0,5 dcl
0,5 dcl
100 g rozpustená
Plnka:
2 bal.
Parížska šľahačka:
400-500 ml (33 %)
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame striedavo olej a mlieko, rozpustenú čokoládu a preosiatu múku. Nakoniec do cesta zľahka varechou vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Boky plechu alebo tortovej formy vymastíme, vysypeme múkou. Formu vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený korpus necháme vychladnúť. Z mlieka a pudingového prášku pripravíme puding bez varenia podľa návodu na obale.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto pokvapkáme mliekom, do korpusu urobíme dierky. Rovnomerne rozotrieme puding.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozložíme ľubovoľné ovocie. Vyšľaháme parížsku šľahačku, ktorú je dobré pripraviť pár hodín pred použitím. Postup na parížsku šľahačku - čokoládu polámeme na menšie kúsky, dáme na vodný kúpeľ a rozpustíme. Zložíme z kúpeľa. Dáme variť a po častiach vmiešame smotanu, miešame pokiaľ smotana nebude bublinkovať. Čokoládovú smotanu dáme do chladničky dobre schladiť.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na ovocie a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ochutnávka, dobrú chuť.

    Ovocné rezy s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, celkem rychlý a chutný. Kombinace šlehačky a malin nemá chybu.
drajan
AKý význam majú tie dierky v korpuse? ked som čítala recept myslela som, že aj to tých dierok má zatiecť puding, v reze som také však nevidela. TO je len moja zvedavosť. Koláčik vyzerá veľmi dobre a čo chválim...jednoduchosť jeho prípravy s výborným výsledkom.
olinecka
@drajan (19.4.2021 14:00)

No tak kúsok je v reze kde nie je vidno v dierka h puding, ale dobrý postreh, ďakujem za príjemný komentár.