Ovocné rezy nepečené

maxinka - fotkamaxinka, 27. júna 2016
Ovocné rezy nepečené
Foto: maxinka

V horúčavách, aké nastali v minulých dňoch, som pripravila tento nepečený osviežujúci zákusok, rýchly na prípravu. Jeho výhodou okrem toho, že sa nepečie, je Zobraziť celý popisV horúčavách, aké nastali v minulých dňoch, som pripravila tento nepečený osviežujúci zákusok, rýchly na prípravu. Jeho výhodou okrem toho, že sa nepečie, je možnosť obmeny ovocia a náplne podľa toho, čo máme doma.

30 minút
príprava

Suroviny

250 g
5 - 6 ks
1 l
2 ks
2 ks
250 g
8 PL
2 ks
500 ml
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na menší plech naukladáme sušienky, na ne dáme rozpolené banány a zalejeme len mierne vychladnutým čokoládovým pudingom. Puding si uvaríme z 1/2 litra mlieka 4 lyžíc kryštálového cukru.

  2. 2

    Na puding znovu dáme sušienky, pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme odkvapkané marhule. Pripravíme si vanilkový puding z 1/2 litra mlieka, pudingu, 4 lyžíc kryštálového cukru a 2 vanilkových cukrov. Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh. Plnku natrieme na marhule.

  3. 3

    Šľahačku vyšľaháme s 2 lyžicami práškového cukru, do tuhej šľahačky pridáme kyslú smotanu, krátko prešľaháme. Pokračujeme vo vrstvení. Na vanilkovo-tvarohovú plnku poukladáme piškóty, pokvapkáme šťavou z kompótu a rozotrieme šľahačku.

  4. 4

    Posypeme škoricou alebo kakaom, grankom či strúhanou čokoládou. Postup som nefotila, lebo som ho robila prvýkrát a nevedela som ako sa vydarí.

    Ovocné rezy nepečené - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Osvěžující dezert bez pečení je vždycky vděčná záležitost! Povedl se ti!
sracz
... lebo som ho robila prvýkrát a nevedela som ako sa vydarí. Koniec citátu! Tak to som teda zvedavý, ako Tvoje "dielo" bude vyzerať na "x+n_tý raz, keď prvotina je viac ako dovolená 5 *-ová! Si naozaj šikovná @maxinka milá!
maxinka
@Sracz (28.6.2016 01:15)

Ďakujem pekne za pochvalu, robila som ho prvýkrát, ale viem určite že nie naposledy. Splnil viac ako som od neho očakávala.
valeri
výborný recept, ukladám, v týchto horúcich dňoch padne dobre
kukulienka71
@maxinka , pekné dielo! je to zložitejšie, pekné vrstvenie, ale to aj veľmi dobre ukáže takto vyššie. Vyrovná sa pečeným, si šikovná;-)
maxinka
@Kukulienka71 (29.6.2016 13:22)

Srdečne pozdravujem! Vyzerá, že je to zložitejšie podľa tých vrstiev, ale myslím, že toto dokáže naozaj každý. Uvariť puding, vyšľahať šľahačku, rozložiť keksy a natrieť krém je naozaj jednoduché. A nemusí byť ani celú noc v chladničke, krájala som ho už asi po dvoch hodinách.
jack
Fantastickè.U nás bude často.