Ovocné rezy nepečené

Autor receptu: maxinka

V horúčavách, aké nastali v minulých dňoch, som pripravila tento nepečený osviežujúci zákusok, rýchly na prípravu. Jeho výhodou okrem toho, že sa nepečie, je možnosť obmeny ovocia a náplne podľa toho, čo máme doma.

30 minút
príprava

Postup

  1. Na menší plech naukladáme sušienky, na ne dáme rozpolené banány a zalejeme len mierne vychladnutým čokoládovým pudingom. Puding si uvaríme z 1/2 litra mlieka 4 lyžíc kryštálového cukru.
  2. Na puding znovu dáme sušienky, pokvapkáme šťavou z kompótu a poukladáme odkvapkané marhule. Pripravíme si vanilkový puding z 1/2 litra mlieka, pudingu, 4 lyžíc kryštálového cukru a 2 vanilkových cukrov. Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh. Plnku natrieme na marhule.
  3. Šľahačku vyšľaháme s 2 lyžicami práškového cukru, do tuhej šľahačky pridáme kyslú smotanu, krátko prešľaháme. Pokračujeme vo vrstvení. Na vanilkovo-tvarohovú plnku poukladáme piškóty, pokvapkáme šťavou z kompótu a rozotrieme šľahačku.
  4. Posypeme škoricou alebo kakaom, grankom či strúhanou čokoládou. Postup som nefotila, lebo som ho robila prvýkrát a nevedela som ako sa vydarí.