Ovocné muffiny
Ovocné muffiny

Ovocné muffiny bez lepku

novalim - fotkanovalim, 22. októbra 2021. Komerčný recept.
Ovocné muffiny bez lepku
Foto: novalim

Vôňa muffinov s vanilkou nás vždy rýchlo vláka do kuchyne. A ak sa k nim pridá aj čerstvé ovocie, nie je dôvod nezamaškrtiť si. Tentokrát sme zvolili klasiku - ovocné muffiny samozrejme bez lepku. S použitím našej bezlepkovej múky Promix PK si ich budete môcť napiecť aj vy. Recept je rýchly a overený stovkami bezlepkáčov na výstave v Trenčíne. Určite budú chutiť aj vám.
Zdroj: www.novalim.sk

9 ks
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

250 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
2 ČL
1/4 ČL
1 ks
100 g
1 bal.
80 ml
250 g
z polovice citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, sódu bikarbónu, práškový a vanilínový cukor a dobre premiešame. Prilejeme rozmiešané vajce, jogurt, olej a nastrúhanú citrónovú kôru. Gumenou varechou miešame, kým sa vytvorí hladké cesto.

  2. 2

    Do plechu na muffiny rozložíme papierové košíčky a rovnomerne do nich lyžicou alebo zmrzlinovou naberačkou nadávkujeme cesto. Umyté a osušené maliny a čučoriedky zatlačíme do cesta.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170-180 °C približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu