Ovocné muffiny bez lepku
Foto: novalim
Vôňa muffinov s vanilkou nás vždy rýchlo vláka do kuchyne. A ak sa k nim pridá aj čerstvé ovocie, nie je dôvod nezamaškrtiť si. Zobraziť celý popisVôňa muffinov s vanilkou nás vždy rýchlo vláka do kuchyne. A ak sa k nim pridá aj čerstvé ovocie, nie je dôvod nezamaškrtiť si.
Tentokrát sme zvolili klasiku - ovocné muffiny samozrejme bez lepku. S použitím našej bezlepkovej múky Promix PK si ich
budete môcť napiecť aj vy. Recept je rýchly a overený stovkami bezlepkáčov na výstave v Trenčíne. Určite budú chutiť aj vám.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
250 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
80 ml |
|
250 g |
|
z polovice citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, sódu bikarbónu, práškový a vanilínový cukor a dobre premiešame. Prilejeme rozmiešané vajce, jogurt, olej a nastrúhanú citrónovú kôru. Gumenou varechou miešame, kým sa vytvorí hladké cesto.
- 2
Do plechu na muffiny rozložíme papierové košíčky a rovnomerne do nich lyžicou alebo zmrzlinovou naberačkou nadávkujeme cesto. Umyté a osušené maliny a čučoriedky zatlačíme do cesta.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170-180 °C približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Tiež ovocné muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu