Ovocná zmrzlina

podravka - fotkaPodravka, 18. júna 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Ovocná zmrzlinaFoto: podravka

Lino lada mliečna je najlepším spojencom pri výrobe dezertov a určite ju skúste použiť pri výrobe zmrzliny! V spojení so šľahačkou a vašim obľúbeným ovocím to bude lahôdka.

15 min
príprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Elektrickým mixérom zmiešame smotanu na šľahanie, mlieko a mliečnu Lino ladu. Poriadne vymiešame.

  2. 2

    Jahody rozmixujeme a dáme do misky. Takisto aj čučoriedky, ak ich chceme viac modré, môžeme pridať potravinárske farbivo. Marhule tiež rozmixujeme, ale pridáme citrónovú šťavu a dáme do misky.

  3. 3

    Mliečny krém rozdelíme na tri časti a zmiešame ich s rozmixovaným ovocím. Každú časť poriadne premiešame.

  4. 4

    Do plastovej misky postupne dávame lyžicu z každej príchute, pokým sa nám neminú. Farebnú zmes zakryjeme a dáme do mrazničky zachladiť na niekoľko hodín.

  5. 5

    Kopčeky zmrzliny posypeme farebným zdobením, ovocím, čokoládovou polevou alebo šľahačkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist