Otočený čučoriedkový koláč fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 1. marca 2011

Dalsi cucoriedkovy kolac...

9
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 PL
80 g
2 salky, cerstve
1 KL, / kukuričný škrob
cesto:
210 g
1 KL
80 g
140 g
200 ml
1 ks
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ja som pouzila stvorcovu formu velkosti 23/23cm. Kto chce moze pozit aj okruhlu formu, alebo formu v tvare srdca. Formu som si najprv vymazala maslom, ktore som potom posypala hnedym cukrom. Cucoriedky som si obalila v maizene a nasypala som ich na cukor.

    Otočený  čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesala som si maslo s cukrom a vanilkovym cukrom. Za staleho slahania som potom pridala vajicko. Jogurt som si premiesala s citronovou stavou a nastruhanou korou z citrona. Priliala som to do rozmiesaneho masla a znovu premiesala. Na koniec som pridala muku s praskom do peciva. Cesto som naliala na cucoriedky a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 45minut.

    Otočený  čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kraje upeceneho kolaca som nozikom uvolnila od bokov a kolac som vyklopila na tacku.

    Otočený  čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

katkat
nadherny kolac, zboznujem cucoriedky a tie na obrazku su take krasne a velke... ukladam si a hned ako na trhu budu mat, zrealizujem:)
lucylee
veeeľmi sa mi páči, ďalší vynikajúci koláčik :)
3sandra3
super koláčik,,,tiež milujem čučoriedky, aj moja neter, tak viem, čo jej upečiem na narodky
dorisa
Tie čučoriedky su velke,ako slivky, krásne. Aj ti zavidím,nie tu robotu,ale ovocie. Krásny koláčik,milujem ovocné.
babav
Vyborny kolacik,robievam s inym ovocim(jablka ,hrusky,..),ale iste vyskusam aj s cucoriedkami,prave sa nam znova objavili na trhu;-) .
janger
@palokuchki , tie cucoriedky ti teda zavidim ;-))). Su tak nadherne, velke! Ked som videla recept s cucoriedkami, tak som vedela, ze si to ty. Kolacik iste vyborny.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za mile komentare. Sezona cucoriedok sa nam pomaly konci. Oberame uz neskore druhy, ktorych uz nie je tak vela. Skoda ze ste tak daleko, podelila by som sa s vami.
jarunka
Ja mam velmi rada cucoriedky aj vsetko kde su. Recept si ukladam a vyskusam. Vyzera velmi dobre.
jerica
Čučoriedky mám zamrazené,vyskúšam ukladám do novej KK:-)
pozdravujem plantážnikov aj Teba,J.
jerica
Danielka,mám podobný recept aj s postupom , len je so strúhanymi jablkami.
mojack
Reagujem nie na tento recept ale na Cukinový chlieb s bazalkou ,
Hotova katastrofa.
Muka 470 g a voda 350 ml , z toho taky chlieb nikdy nebude.
A tak sa aj stalo všetko som vyhodila a vyzeralo to naozaj veľmi lakavo, žiaľ pre mna su to vyhodené peniaze.Ale autorka tohoto receptu nereagovala na moju reakciu.
sandratamer
@mojack , ja pečiem chlieb takmer každý týždeň, dávam 390 ml vody a 550 g múky. A chlieb je perfektný... A v recepte autorka písala, že citujem: S tou vodou je to tak, ze vzdy na 100% sa neda presne povedat mnozstvo. Velmi to zalezi aj od kvality muky. Mne sa tiez stane, ze si vodu presne odmeram a potom niekedy musim pridat este trochu muky, alebo naopak este trochu vody.
Bolo cesto príliš riedke? Skúšala si pridať múku?
palokuchki
Ohlasujem sa na tvoju reakciu, ale naozaj neviem co ti mam napisat. Peciem chleba dlhe roky, mam svoje odskusane recepty a velakrat musim na ten isty recept prisposobovat mnozstvo vody podla kvality muky. Mnohi to uz predo mnou spominali. Mne sa uz velakrat stalo ze som skusala recepty z Varechy na rozne rozky a zemle a musela som pridavat viacej vody, lebo cesto podla receptu nebolo take ake malo byt. Pamatam si, ze naposledy som robila Foccacia podla receptu od @evusik a tiez som tam musela pridat viacej vody. Potom druhykrat to robila moja dcera presne podla receptu a samozrejme, ze jej to nevyslo. Ona este nema take skusenosti s kysnutym cestom. Zobrala som to normalne a neobvinovala som ich, ze dali zly recept.
mojack
sandratamer-
Pišeš že -- A v recepte autorka písala, že citujem: S tou vodou ...
Recept som prečitala cely 10 x a písane to nemám. Ako som mohla vediet, že voda podľa potreby. Tak by bolo na mieste aby v recepte bolo to aj napisané a pre začiatočničky vo varení by to bolo naozaj veľmi dobré. Aspoň by ich to druhý krát neodradilo, hoci obrázok vyzerá pekne.

sandratamer
Je to v komentároch, treba vždy čítať aj komentáre, aspoň ja tak robím. Ale určite by to malo byť doplnené aj do receptu...
mojack
Ak ma recept zaujme, tak si ho hned vytlačím aby bol v kuchyni bez rozdielu koľko je komentárov. Vlastne preto ak by bola zmienka "voda podľa potreby" tak - aha pozor koľko toho leješ. To je správne napísaný recept.
palokuchki
Dneska som zase robila ten cukinovy chleba. Velmi som si dala zalezat na merani mnozstva vody a muky. Konzistencia cesta bola perfektna. Tiez som dnes robila chleba 400g bielej muky+100g raznej muky+ 200ml cmaru+200ml vody a tiez cesto bolo akurat. Ved ked bolo cesto redsie mala si pridat par lyzic muky. Nedokazem pochopit, ze by to bolo take hrozne, ze sa to nedalo opravit. Recept som stiahla a si myslim, ze ked je tolko problemov s mojim davkovanim vody a muky, tak recepty na kysnute jedla uz radsej nebudem pridavat.
palokuchki
@sandra , po tom co som ho dneska este raz vyskusala som presvedcena, ze to nebol taky zly recept, ale uz sa stalo...
elekra
Krásny čučoriedkový koláčik! Mám ich veľmi rada, akékoľvek!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia