Foto: evafolo
Tento recept je u nás veľmi obľúbený už veľa rokov a obľubujú ho aj takí čo sladkosti veľmi radi nemajú.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks surové |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
300 g |
|
1,5 ks |
|
krém: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
, ríbezle, čierne maliny , jahody |
|
Poleva: | |
350 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej a mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
- 2
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Pridáme kyslú smotanu a cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Ovocie poukladáme na krémovú vrstvu.
- 3
Sirup z miešame z 300 ml vody a dáme variť. Do horúcej zmesi pridáme 50ml vody zmiešanej so Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme na vrh zákuska. Zákusok dáme do chladničky a necháme ho aspoň 12 hodín odležať. Pokrájame na rovnaké kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu