Šalátová zálievka

Osvedčená zálievka na hlávkový šalát

Autor receptu: mariamka

Na šaláte sme závislí :) Minule sa ma syn pýtal, mami, ako robíš ten šalát, jedol som u priateľky a nebol taký. Banálna záležitosť, ale možno sa to niekomu hodí.

Suroviny

Postup

  1. U mňa osvedčený pomer 6:5:4:3:2 t.j. voda : ocot : cukor : soľ : olej /ľahko sa to pamätá :) / v slovenskej reči 6 dl vody, 5 PL octu, 4 PL cukru, 3 KL soli, 1-2 PL olej, Rozpustíme za tepla, olej až na konci. Ak máte menej šalátu, pomery upravte.
  2. Určite nezalejte celé množstvo šalátu celým nálevom, zvädol by a bol by mdlý. Je lepšie dávkovať postupne. Umytý šalát (list po liste) natrhať rukou akurátnu dávku, poliať a prehodiť rukou. Škoda, že už je po sezóne, ukázala by som, ako to jeme :) Skrátka z veľkej misy namáčame do nálevu. Nič viac netreba :)