Foto: stanislav747
Nemám rád čínske oblečenie ani elektroniku. Ale čínsku kuchyňu rozhodne áno. A tento recept na národnú čínsku polievku je dôkazom, že je to skvelá Zobraziť celý popisNemám rád čínske oblečenie ani elektroniku. Ale čínsku kuchyňu rozhodne áno. A tento recept na národnú čínsku polievku je dôkazom, že je to skvelá kuchyňa. Doporučujem hlavne ľuďom, ktorí majú radi silný vývar, ostrú - štipľavú chuť a netradičné huby. Jednoducho nič pre slabé povahy.
príprava
Postup
-
1
Na 2 hodiny namočíme do studenej vody huby - uchovec bazový (tzv. judášove ucho). Pozor - sušený svoj objem zväčší približne 3 násobne, nachystajte dostatočne veľký hrniec a dostatok vody.
- 2
Urobíme si hydinový vývar. Kto chce polievku rýchlo, ten si dá zovrieť vodu do konvice, vleje do hrnca a pridá 2 kocky hydinového bujónu. Do toho pridáme nakrájaný uchovec bazový (judášovo ucho), nakrájanú mrkvu na kocky, nakrájané bambusové výhonky a na kocky nakrájané tofu. Pridáme Chilli papričky. Varíme 10 minút.
- 3
Potom si do hrnčeka dáme vlažnú vodu a 1 kopcovitú lyžicu Solamylu, rozhabarkujeme a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Varíme ešte 2-3 minúty aby sa škrobová chuť zmenila na príjemnú, lahodnú.
- 4
Nakoniec pridáme sójovú omáčku a ocot. Obidve podľa chuti . Kto chce ešte silnejší vývar, môže pridať aj vegetu. Výsledok by mala byť polievka rôsolovitej konzistencie, príjemne štipľavá, príjemne kyslá a dostatočne slaná.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zahadny-orient/cinska...
skuste toto, robil som viac krat, je to sice na dlhsie, ale vysledok stoji za to...