Ostrá čučoriedková salsa

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br /> V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí. Najčastejšie sa v záhradách pestovali ovocné stromy ako marhuľa, čerešňa, broskyňa, slivka. V záhradkách bolo obyčajne možné nájsť maliny, černice, jahody či egreše. Moderná kuchyňa ponúka množstvo inšpirácií a dnešné gazdinky sa neboja experimentovať ani s exotickými chuťami alebo kombinovať obľúbené druhy ovocia.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čučoriedky preberieme, umyjeme, odvážime a ponorným mixérom rozmixujeme. Feferónku alebo čili papričky očistíme a nasekáme najemno. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Zázvor olúpeme, nastrúhame najemno. Limetky umyjeme, osušíme, kôru nastrúhame a vyžmýkame šťavu.
  2. Všetky pripravené suroviny spolu s jablkovým džúsom vložíme do väčšieho hrnca a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Salsu ochutíme soľou a čiernym korením a okamžite plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
  4. TIP: Namiesto čerstvých čučoriedok môžeme použiť aj mrazené čučoriedky. Salsu podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu.
  5. na 4 poháre à 375 ml