Oškvarková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Túto pomazánku som nerobila roky. Spomenul si na ňu manžel.

Postup

  1. Kúpila som 3 kg slaniny na vytápanie.
  2. Slaninu som umyla, pokrájala na kocky. Robila som ju v dvoch hrncoch naraz. Budem mať trochu čerstvej masti a oškvarky na pagáče. To bol môj pôvodný zámer.
  3. Hotové oškvarky som pomlela. Chcela som robiť pagáče. No manžel mal chuť na pomazánku.
  4. K pomletým oškvarkom som pridala 1 pl masti a 1,5 pl plnotučnej horčice.
  5. Tri vajíčka som uvarila natvrdo. Očistila som si dve cibule.
  6. Vajíčka som postrúhala. Pridala som nakrájanú cibuľu., soľ a mleté čierne korenie.
  7. Pomazánku som zamiešala, ochutnala. Podarilo sa mi ju správne ochutiť. Nemusela som už nič pridávať.
  8. Mali sme ju na večeru s čerstvým chlebíkom a čajom. Syn s manželom si ju natierali na chlieb nahrubo. Ja som si svoj chlieb natrela striedmejšie.