Oškvarková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Zostalo mi z pečenia pagáčikov trocha domácich oškvarkov, v tomto predvianočnom zhone vypekania a vyvárania som sa rozhodla pre túto oškvarkovú nátierku na raňajky,ktorá je rýchlo hotová. Na vareche je veľa verzií oškvarkovej nátierky, dovolím si pridať tento recept, ktorý chutí mojim chlapom u nás doma, možno niekomu z vás príde vhod.

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. V sekáčiku som rozsekala oškvarky takmer na krém, niekoľko hrubších kúskov som ponechala, máme radi, ked sú v nátierke také rustikálne kúsky.
  2. Pridala som vajcia uvarené na tvrdo, pokrájané na štvrtinky,...
  3. ...cibuľu porájanú na štvrtinky,...
  4. ...nechala som ich rozsekať a menšie kúsky,...
  5. ..pridala som soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
  6. ...plnotučnú horčicu a všetko som spolu premiešala.
  7. Podávala som s čerstvo upečeným domácim chlebom na raňajky.
  8. záber zblízka: kedysi som všetko mlela na klasickom mäsovom mlynčeku, toto je hotové oveľa rýchlejšie a jednoduchšie, sú to veľmi chutné a výdatné raňajky, pridávam verziu, ktorá chutí nám doma, možno som vám niečim pripomenula tú vašu, prajem Dobrú chuť :-)