Foto: ancicka
Výborné.
príprava
na 200 °C
Suroviny
25 g |
|
1/2 l |
|
1 PL |
|
2-3 čl |
|
1,5 dl |
|
350 g |
|
400 g |
|
plnka: | |
|
|
|
|
1 ks na potretie |
|
podľa potreby na pomastenie cesta |
|
Postup
-
1
Cesto si môžte pripraviť podľa tohto receptu,len do cesta ide menej cukru,pretože je to na slano.http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-cesto-bez-vajec-fotorecept/49605-recept.html.
-
2
Po vybratí na dosku nechám cesto podkysnúť,zakryté utierkou,aby neobschlo.Z tohto množstva je na dva plechy.
-
3
Potom ho rozdelím na polovicu.
-
4
každú plku rozdelím ešte na 8 rovnakých častí.Urobím guľky a nechám ich podkysnúť.Tak isto urobím z druhou polovicou.
-
5
Potom všetké 8 guľky rozvaľkám na tenko do kruhu.
-
6
Obyčajné maslo si roztopím a každú jednú časť potriem maslom.Ukladám jedno na druhé 8 x.
-
7
Vrchnú časť už netreba natierať maslom.Uložím na bok a tak isto urobím aj druhú časť.Dobré je ked troška podkysne.
-
8
Potom rozvaľkám na tenko do kruhu a pokrájam na 16 častí.
-
9
Na každú časť cesta položím plátok syra a plátok šunky.
-
10
Každý trojuholník zrolujem a uložím na pomastený plech.potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
-
11
Dobrú chuť.
Ďakujem.
Ďakujem za recept.
Nemáš začo.... aj ja sa rada nechám inšpirovať komentármi a fotkami. Veľakrát mi to pomôže pri hlave-bolení že čo navariť :-))