Foto: sandriw
Vynikajúce a veľmi jednoduché čokoládové bombóny, ktoré potešia aj náročnejšie jazýčky. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
Postup
-
1
Čokoládu si nalámeme na kocky. Šľahačku zohrejeme tesne pred bod varu a zalejeme ňou čokoládu. Chvíľu počkáme kým sa natopí a potom vymiešame dohladka.
- 2
Prelejeme do nádoby vystlanej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky na 2 hodiny.
- 3
Pomocou lyžičky a dlaní vytvarujeme zo zmesi guľky. Ukladáme na papier na pečenie, zabalíme a vložíme do chladničky stuhnúť na noc.
- 4
Na druhý deň guľky obalíme v kakau alebo v kokose. Podávame.
- 5
Čokoládu si vyberte podľa chuti, ako veľmi chcete mať bombóny sladké. Ja som použila pol na pol mliečnu a horkú. Na obaľovanie môžeme použiť aj mleté, alebo drvené orechy. Do hmoty môžeme pridať aj trocha rumu, alebo iného voňavého alkoholu. Taktiež môžeme do stredu vložiť kúsok orecha, alebo kandizovaného, sušeného ovocia, či marcipánu...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kerpy : áno treba ich držať v chladničke a vydržia v nej aj týždeň
@marienka44 : podľa mňa môže, len potom budú bombóniky menej sladké :)