Origami čokoládové bonbóny

sandriw - fotkasandriw, 10. apríla 2014
Origami čokoládové bonbóny
Foto: sandriw

Vynikajúce a veľmi jednoduché čokoládové bombóny, ktoré potešia aj náročnejšie jazýčky. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Suroviny

200 g
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu si nalámeme na kocky. Šľahačku zohrejeme tesne pred bod varu a zalejeme ňou čokoládu. Chvíľu počkáme kým sa natopí a potom vymiešame dohladka.

  2. 2

    Prelejeme do nádoby vystlanej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky na 2 hodiny.

  3. 3

    Pomocou lyžičky a dlaní vytvarujeme zo zmesi guľky. Ukladáme na papier na pečenie, zabalíme a vložíme do chladničky stuhnúť na noc.

  4. 4

    Na druhý deň guľky obalíme v kakau alebo v kokose. Podávame.

  5. 5

    Čokoládu si vyberte podľa chuti, ako veľmi chcete mať bombóny sladké. Ja som použila pol na pol mliečnu a horkú. Na obaľovanie môžeme použiť aj mleté, alebo drvené orechy. Do hmoty môžeme pridať aj trocha rumu, alebo iného voňavého alkoholu. Taktiež môžeme do stredu vložiť kúsok orecha, alebo kandizovaného, sušeného ovocia, či marcipánu...

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@valeri : ani je to veľmi jednoduché :) Všetko na obrázku je vlastná výroba - krabičky, sakury aj žeriav ;)

@kerpy : áno treba ich držať v chladničke a vydržia v nej aj týždeň

@marienka44 : podľa mňa môže, len potom budú bombóniky menej sladké :)
som veľmi rada, že si sa neurazila @sandriw , a keby som bola na sladké, tak ťa aj pochválim za recept, len bohužiaľ, mne takéto sladkosti veľa nehovoria. Ale som rada, že si sa pridala, zrejme budeš v klube sladkomilov vítaná :-)

Pridaj komentár k receptu: