Drobné pečivo
Drobné pečivo

Orieškové hviezdičky s bielkovou polevou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 12. decembra 2024
Orieškové hviezdičky s bielkovou polevou
Foto: Kulinární studio MAFRA

A j bez bielej pšeničnej múky sú adventné koláčiky rovnako lahodné ako tie tradičné. Bez obáv ich upečte, poukladajte na sviatočný podnos, budú určite Zobraziť celý popisA j bez bielej pšeničnej múky sú adventné koláčiky rovnako lahodné ako tie tradičné. Bez obáv ich upečte, poukladajte na sviatočný podnos, budú určite chutiť úplne všetkým, nielen bezlepkáčom.

30 ks
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 120 °C

Suroviny

2 ks
160 g
2 ČL
300 g jemne mleté
50 g
1 ČL
Dokončenie:
 (alebo malinový)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Dve lyžice snehu odoberieme do misky a odložíme na polevu. Do zvyšnej bielkovej peny pridáme jemne mleté lieskovce a pohánkovú múku a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý asi 3 mm. Vykrajujeme z neho hviezdičky a rozložíme ich na plechy vy­stlané papierom na pečenie.

  3. 3

    Do odobratého snehu pridáme citrónovú šťavu a dobre premiešame. Pripravenou polevou potrieme povrch polovice hviezdičiek na plechu. Pečieme v rúre vyhriatej na 120 °C asi 15 minút.

  4. 4

    Upečené hviezdičky necháme vychladnúť a kúsky bez polevy potrieme džemom. Zlepíme ich so zvyšnými kúskami hviezdičiek s polevou.

  5. 5

    Orieškové pečivo nasiakne pikantným džemom a zmäkne ako torta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia