Foto: sonulienka
Dnes som sa pohrala s kysnutým cestom.
Suroviny
260 g |
|
260 g |
|
200 g |
|
1 čl |
|
3 čl |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
1/2 balíčka |
|
1+1 |
|
100 ml |
|
|
|
300 g |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny-ja som zabudla priložiť droždie a vanilkový cukor k foto.
-
2
Preosejeme si múku pridáme do nej soľ,cukor, PDP.
-
3
Odmeriame si mlieko a rozšľaháme doň vajíčko
-
4
Pripravíme si kvások
-
5
Všetky suroviny dáme do mixera a pomaličky vlievame rozpustené maslo - necháme vypracovať 10 minút.
-
6
Pokiaľ sa cesto mieša si urobíme náplň.Ja si dávam na 2 minútky orechy do mikrovlnky sú také voňavejšie. Zomelieme si ich dáme do nich vanilkový a škoricový cukor. Zohrejeme si mlieko,horúce nalejeme do orechov dobre rozmiešame.
-
7
Cesto je vypracované, rozvalkáme ho na mieru plechu.Zarovnáme si kraje, a porozkrajujeme si cesto.
-
8
Naplníme ho a vyformujeme krokodíla.Mne vyšiel jeden veľký a jeden maličký.Prešupneme na plech.Potrieme vajíčkom.
-
9
Necháme asi hodinu kysnúť na plechu.
-
10
Vykysnuté a šup dať piecť. Pečieme asi 40 minút na 175 stupňov.
-
11
Upečené a ideme si urobiť kávičlku a dáme si aj krokodíla.
varecha.pravda.sk/recepty/plneny-krokodil--fotorecept/161...