Foto: vierik
Recept na tento mrežovník mám už veľmi dávno.U nás patrí k obľúbeným,lebo je dobrý...
príprava
na 180-160 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 gramov |
|
125 gramov |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1/2 PL |
|
štipka |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie plechu |
|
PLNKA: | |
150 gramov |
|
4 ks |
|
1 PL vlažná |
|
140 gramov |
|
1 citróna |
|
5 bielkov |
|
|
Postup
-
1
Múku,margarím,žltok,práškovýcukor,vanilk.cukor,citr.kôra a soľ zmiesime na cesto.
- 2
Tri štvrtiny cesta oddelíme a vyložíme ním dno menšieho plechu (18X35 cm) ktorý sme predtým vymastili a vysypali múkou.Na cesto rozotrieme džem,lebo kto chce môže byť aj lekvár.
- 3
Plnku pripravíme vymiešaním cukru so žltkami,vodou,(ako na piškótu). Pridáme pomleté orechy a citrónovou kôrou.Do plnky vmiešame tuhý sneh z bielkov.Navrstvíme ju na lekvárom potreté cesto. Zo zvyšného cesta urobíme šúľky na mriežku a uložíme na koláč.Koláč pečieme v stredne vyhriatej rúre.Ja pečiem prvých 15 minút na 180 stupňoch a dopekám na 160 stupňoch. Na stredne veľký plech dávam 1 a 1/2 dávky,a na veľký plech robím z 2 dávok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@orchidea Ď....