Orechovo-zemiaková bageta
Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vlažného mlieka nadrobíme droždie a necháme 5 minút postáť. Do misy pridáme múku, najemno nastrúhané zemiaky, ocot, soľ, vodu a kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého primiesime časť orechov (asi 150 g).
- 2
Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť. Formy potrieme olejom a poprášime múkou. Na dno formy dáme zvyšok orechov. Vykysnuté cesto podelíme asi na 400 g kusy a trošku ich ručne ešte premiesime.
- 3
Cesto vložíme do pripravenej formy a necháme ešte raz asi 10 minút podkysnúť. Potom môžeme dať bagety piecť do predhriatej rúry na 160 °C jednu hodinu. Po vybraní z rúry potrieme studenou vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu