Orechovo-zemiaková bageta

Andrej Hurajt
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 20. januára 2013
Orechovo-zemiaková bageta
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 g varené
2 PL
200 g (podľa vlastného výberu)
80 ml
20 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka nadrobíme droždie a necháme 5 minút postáť. Do misy pridáme múku, najemno nastrúhané zemiaky, ocot, soľ, vodu a kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého primiesime časť orechov (asi 150 g).

  2. 2

    Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť. Formy potrieme olejom a poprášime múkou. Na dno formy dáme zvyšok orechov. Vykysnuté cesto podelíme asi na 400 g kusy a trošku ich ručne ešte premiesime.

  3. 3

    Cesto vložíme do pripravenej formy a necháme ešte raz asi 10 minút podkysnúť. Potom môžeme dať bagety piecť do predhriatej rúry na 160 °C jednu hodinu. Po vybraní z rúry potrieme studenou vodou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia