Orechovo-zemiaková bageta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka nadrobíme droždie a necháme 5 minút postáť. Do misy pridáme múku, najemno nastrúhané zemiaky, ocot, soľ, vodu a kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého primiesime časť orechov (asi 150 g).
  2. Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť. Formy potrieme olejom a poprášime múkou. Na dno formy dáme zvyšok orechov. Vykysnuté cesto podelíme asi na 400 g kusy a trošku ich ručne ešte premiesime.
  3. Cesto vložíme do pripravenej formy a necháme ešte raz asi 10 minút podkysnúť. Potom môžeme dať bagety piecť do predhriatej rúry na 160 °C jednu hodinu. Po vybraní z rúry potrieme studenou vodou.