Foto: babkamt
Tieto briošky som robila podľa receptu, ktorý sem pridala @Pusta. Pridávam link: http://varecha.pravda.sk/recepty/nutellovo-orechove-briosky-fotorecept/56728- recept.html
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
štipka |
|
21 g čerstvé |
|
1 ks |
|
250 ml vlažné |
|
80 g rozpustené |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
100 g mleté |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Do osiatej múky so štipkou soli som dala vykysnutý kvások z polovičky kocky droždia, čl cukru a 2 pl múky. Pridala som rozpustené maslo, žĺtok a 1 pl umu.
-
2
Vypracovala som cesto.
-
3
Nechala som ho vykysnúť, kým nezdvojnásobilo svoj objem.
-
4
Kým cesto kyslo, spravila som náplň. Pomlela som orechy.
-
5
Do 100 g orechov som pridala 3 pl Nutely a 1 pl mlieka.
-
6
Všetko som spolu zmiešala.
-
7
Cesto som premiesila a rozdelila na 12 častí. Sformovala som ich do guliek. Každú guľku som trochu prstami roztlačila, dala som pl náplne. Kraje som spojila. Potom som cesto vyvaľkala do oválu. Cesto som v strede narezala, ale nedorezala až ku krajom. Potom som cesto zrolovala, zvinula do slimáka.
-
8
Uložila som ich na plech s fóliou na pečenie.
-
9
Nechala som ich na plechu podkysnúť. Potrela som ich žĺtkom zmiešaným s čl mlieka. Piekla som ich na 180°C 20 minút. Hoci som ich dávala ďalej od seba, v rúre sa začali nadúvať, až sa spojili.
-
10
Cesto bolo pórovité. Žiaľ, nevyšiel mi dobre obrázok.
Pekný večer želám.
Nemala som orechy, tak som k nutele dala banán, karamel a piškóty. Neostala mi všetka plnka v kolacikoch (toto mam aj so skvarkovymi pagacmi, čo robím zle?), ale aj tak sú vynikajúce
a budú častejšie :-)