Orechovo-nutellové briošky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tieto briošky som robila podľa receptu, ktorý sem pridala @Pusta. Pridávam link: http://varecha.pravda.sk/recepty/nutellovo-orechove-briosky-fotorecept/56728- recept.html

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do osiatej múky so štipkou soli som dala vykysnutý kvások z polovičky kocky droždia, čl cukru a 2 pl múky. Pridala som rozpustené maslo, žĺtok a 1 pl umu.
  2. Vypracovala som cesto.
  3. Nechala som ho vykysnúť, kým nezdvojnásobilo svoj objem.
  4. Kým cesto kyslo, spravila som náplň. Pomlela som orechy.
  5. Do 100 g orechov som pridala 3 pl Nutely a 1 pl mlieka.
  6. Všetko som spolu zmiešala.
  7. Cesto som premiesila a rozdelila na 12 častí. Sformovala som ich do guliek. Každú guľku som trochu prstami roztlačila, dala som pl náplne. Kraje som spojila. Potom som cesto vyvaľkala do oválu. Cesto som v strede narezala, ale nedorezala až ku krajom. Potom som cesto zrolovala, zvinula do slimáka.
  8. Uložila som ich na plech s fóliou na pečenie.
  9. Nechala som ich na plechu podkysnúť. Potrela som ich žĺtkom zmiešaným s čl mlieka. Piekla som ich na 180°C 20 minút. Hoci som ich dávala ďalej od seba, v rúre sa začali nadúvať, až sa spojili.
  10. Cesto bolo pórovité. Žiaľ, nevyšiel mi dobre obrázok.