Orechovo-jablkový koláč so snehovou perinkou
Jablkovo-škoricovú kombináciu jednoducho milujem a preto jablkové koláče pečiem celú jeseň. Aspoň, že sa svokre urodili toho roku jablká, lebo naše jablone nás tento roky úplne nechali v štichu. Tento týždeň orechovo-jablkový so sladkou snehovou perinkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
170 g mleté |
|
1/2 bal. |
|
Jablková plnka: | |
1 kg |
|
1 ČL (alebo voňavé korenie) |
|
0,3 dl |
|
Snehová vrstva: | |
5 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme jablká - očistené a na tenké plátky pokrájané jablká podlejeme trochou vody, posypeme voňavým korením a udusíme do polomäkka - aby držali tvar a nebola z nich iba kaša. Necháme vychladnúť.
- 2
Na cesto vymiešame žĺtky s maslom a cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Ak je cesto priveľmi husté, pridáme troška mlieka alebo minerálky. Cesto dáme na pekáč s papierom na pečenie a cca 10 minút predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 3
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme práškový cukor. Na predpečené cesto rovnomerne rozvrstvíme udusené jablká, ktoré potrieme snehom z bielkov a cukru. Dopečieme ešte cca 10 minút.
Tiež jablkový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Dakujem.