Jablkový koláč
Jablkový koláč

Orechovo-jablkový koláč so snehovou perinkou

siuuu - fotkasiuuu, 16. októbra 2019
Orechovo-jablkový koláč so snehovou perinkou
Foto: siuuu

Jablkovo-škoricovú kombináciu jednoducho milujem a preto jablkové koláče pečiem celú jeseň. Aspoň, že sa svokre urodili toho roku jablká, lebo naše jablone nás tento Zobraziť celý popisJablkovo-škoricovú kombináciu jednoducho milujem a preto jablkové koláče pečiem celú jeseň. Aspoň, že sa svokre urodili toho roku jablká, lebo naše jablone nás tento roky úplne nechali v štichu. Tento týždeň orechovo-jablkový so sladkou snehovou perinkou.

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
200 g
170 g mleté
1/2 bal.
Jablková plnka:
1 kg
1 ČL (alebo voňavé korenie)
0,3 dl
Snehová vrstva:
5 ks
200 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme jablká - očistené a na tenké plátky pokrájané jablká podlejeme trochou vody, posypeme voňavým korením a udusíme do polomäkka - aby držali tvar a nebola z nich iba kaša. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na cesto vymiešame žĺtky s maslom a cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Ak je cesto priveľmi husté, pridáme troška mlieka alebo minerálky. Cesto dáme na pekáč s papierom na pečenie a cca 10 minút predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme práškový cukor. Na predpečené cesto rovnomerne rozvrstvíme udusené jablká, ktoré potrieme snehom z bielkov a cukru. Dopečieme ešte cca 10 minút.

    Orechovo-jablkový koláč so snehovou perinkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
jod
jod
Nestačí piecť 20 minút a ešte k tomu dať po desiatich minútach tie jablká zo snehom - koláč skončil v koši ☹️ . Treba to piecť určite dlhšie.
siuuu
@jod (18.10.2019 12:57)

Tak neviem, napísala som tak ako robievam, neviem kde sa stala chyba.