Orechovo-čokoládová torta fotorecept

valina - fotkavalina, 20. decembra 2011
Orechovo-čokoládová torta (fotorecept)
Foto: valina

na oslavu ako stvorená pre susedku

14
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto :
10 ks
200 g
1 dcl vlažná
1 dcl
250 g
1 bal
100 g
2 lyžice
PLNKA :
600 ml
2 bal
100 g
250 g
OZDOBA :
300 ml
1 bal
100 g
250 g ( je bielší)




Postup

  1. 1

    Žltky s cukrom vymiešame do penista, pridáme olej, vody, múku premiešame s práškom do pečiva a sneh s bielkov. Hmotu rozdelíme na 2/3 do ktorej pridáme kakao a do 1/3 pridáme orechy. Cesta pečieme v dvoch formách. Po vychladnutí, orechový korpus rozrežeme na polovicu.

  2. 2

    Plnka : z mlieka uvaríme puding Heru s cukrom vymiešame a po vychladení pudingu, zmiešame spolu. Tortu plníme - lekvár a plnka. Kakaové cesto dáme do stredu torty.

  3. 3

    Na ozdobenie : z mlieka uvaríme puding, tuk vymiešame s cukrom a po vychladnutí pudingu zmiešame spolu. Potrieme vrch a boky celej torty a ozdobíme. Na vrch polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

gimi783
torta mi pripomenula moju mamu, ktorá piekla takéto torty a nezabudla na žiadne narodeniny, je pekná a orechová, mňam.
marianna76
krásna... mne sa oveľa viacej páčia takéto ako tie poťahované, čo teraz tvoria...
orchidea
U nás veľmi obľúbená torta. Tiež ju zdobím len tak jednoducho "staromódne" lebo ako píše @marianna76 dnes sú v móde poťahované. Páči sa mi tvoja tortička.
marianna76
fakt sa mi páči, nechcela som písať, ale normálne mám chuť si ju k narodeninám spraviť... čím ju viac vidím, tak mám viac chuť... alebo ju manželovi spravím o mesiac... mne naši prinesú... tak by som toho mala moc... ale teším sa.
hubata
Podolínec, Podolínec - tam sa určite dobre nielen pečie ale aj varí. Aj mne sa páči, podobný recept mám od mamy pod názvom "vodová torta". Z toho istého cesta sa samozrejme robili aj rezy na plech. Je to osvečená klasika, páči sa mi tiež preto že nie je oblepená poťahovanou hmotou a teda ju bez obáv môžme dať aj oslávencovi keď má 1 rok, nielen 60. Pekná, chutná, aj vkusne ozdobená. Istotne si sa susedke zavďačila.
valina
ďakujem, nie som zástancom poťahovej hmoty, hoci som to už skúšala, je to podľa mňa také domackejšie
akeber
je prekrásna....moda určila poťahovky , ale aj ja pečiem len obyčajné....také tortové..... vyčančané plnkou a šľahačkou ...


elisticka
vidim dievcence ze sa vam nepacia tie potahovane torty no ved tie su aj drahsie...ale aj tak z tychto toeticiek nechavali okraje na tanieri ako aj z tych potahovkovych... no z tej cukrikovej MMF to zjedia vsetko aj detom to chuti a ved to mozu jest ked jedia aj "hole" cukriky...a ja si myslim ze taketo kremove ozobene nevydrzia cerstve dlho teda aspon na svadbach to si pametam ze sa dost skoro pokazilo a malo to divne chute... potahovane maju v niecom aj vyhodu... prvy krat som mala potahovinovu tortu na dcerinej svadbe pred 7 rokmi no bola som velmi spokojna ...nasa suseda to robila zo suseneho mlieka a cukru teda nic nevhodne na zjedenie...
ankad
elisticka, mas pravdu, torty obalene cukrovou hmotou dlhsie vydrzia hlavne v lete v horucavach, tiez aj chut si zachovaju. Doma vyrobena hmota je chutove ovela lepsia nez kupena, Neni vsak nad nase klasicke kremove torty. Valina, pekne si ozdobila tortu, urcite je chutna. mam podobny recept. K orechom patri citronova kora, vyskusaj.
valeri
Nielenže je krásna ale priam aj vyzerá chutne, len si z nej odkrojiť. Poťahovky sú síce v móde, ale jesť sa nedajú. Aspoň ja som zatiaľ tomu neprišla na chuť, strašne veľa cukru a pripadá mi to celé také umelé. Hoci aj ja som robila, keď si žiadali, ale nie je nad neoklamanú čokoládovú polevu, alebo citrónovú, punčovú....
valeri
@Valina
Ešte by som sa ťa chcela spýtať, ako postupuješ pri zdobení celého obvodu torty. Veľmi sa mi to páči.
kavicka
mňam, ohromná torta !už pri čitaní cítim jej chuť na jazyku ..
mariaklara
recept som si uložila, pre inšpiráciu, priznám sa, že ja mám rada robené plnky na pare - vajíčkové a s maslom, palmarínové a herové mi nechutia, akosi mi to smrdí umelinou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia