Foto: valina
na oslavu ako stvorená pre susedku
14
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto : | |
10 ks |
|
200 g |
|
1 dcl vlažná |
|
1 dcl |
|
250 g |
|
1 bal |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
PLNKA : | |
600 ml |
|
2 bal |
|
100 g |
|
250 g |
|
|
|
OZDOBA : | |
300 ml |
|
1 bal |
|
100 g |
|
250 g ( je bielší) |
|
|
Postup
-
1
Žltky s cukrom vymiešame do penista, pridáme olej, vody, múku premiešame s práškom do pečiva a sneh s bielkov. Hmotu rozdelíme na 2/3 do ktorej pridáme kakao a do 1/3 pridáme orechy. Cesta pečieme v dvoch formách. Po vychladnutí, orechový korpus rozrežeme na polovicu.
- 2
Plnka : z mlieka uvaríme puding Heru s cukrom vymiešame a po vychladení pudingu, zmiešame spolu. Tortu plníme - lekvár a plnka. Kakaové cesto dáme do stredu torty.
- 3
Na ozdobenie : z mlieka uvaríme puding, tuk vymiešame s cukrom a po vychladnutí pudingu zmiešame spolu. Potrieme vrch a boky celej torty a ozdobíme. Na vrch polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte by som sa ťa chcela spýtať, ako postupuješ pri zdobení celého obvodu torty. Veľmi sa mi to páči.