Foto: ancicka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
Plnka 1: | |
7 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chutí |
|
Plnka 2: | |
1 liter |
|
3 ks |
|
podľa chutí |
|
100 g |
|
2 ks |
|
podľa návodu na obale |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vajcia celé vyšľaháme s cukrom tak, aby sa objem zdvojnásobil. Šľaháme asi 4 - 5 min.
-
2
Múku, mleté orechy a kypriaci prášok zmiešame
-
3
a zľahká zamiešame do piškotoveho cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme.
-
4
Čerešne scedíme a vykôstkujeme. Môže aj trocha rozmixovať tak, aby ostali kúsky. Pridáme šťavu, Zlatý klas a podľa chuti cukor. Uvaríme a vylejeme
-
5
na upečený korpus. Rozotrieme na celý plát.
-
6
Ďalej uvaríme puding z mlieka,
-
7
ešte do horúceho pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nevstrebe do pudingu
-
8
a vylejeme na čerešne a rozotrieme na celý koláč rovnomerne. Necháme stuhnúť.
-
9
Keď je puding stuhnutý, vyšľaháme šľahačku podľa návodu. Na dokončenie som mala takúto pomocníčku.
-
10
Šľahačku rozotrieme na koláč, ozdobíme farebnými guličkami a dáme do chladu.
-
11
Dobrú chuť.
Izka,dakujem za peknú foto,vieš koláčik bol upečený už skôr.Ja som celé prázdniny mala plný dom ľudí,takže nebol čas a ešte k tomu som bola teraz chorá,takže tak moja!
@ Monty469 dnes 17:47vdaka za komentík.Pozdravujem.
Ked krájam takéto koláče,tak ich dám dobré schladiť do chladničky .Ja mám tenký zúbkovaný nôž,ktorým krájam koláče.Ked aj tak mi to nejde,tak použijem teplú vodu,to v krajnom prípade.Je dobré si najprv prerezať vrchnú časť a tak piškotu.
Ked krájam čokoládu,tak z horúcim a tiež tenkým nožíkom.Najprv prerežem čokoládu,aj na dva krát a potom piškotu.
Pozdravujem a prajem veľa trpezlivosti.
Dakujem za radu aj k tej cokolade.Ked budem skusat,vela pokazim ale naucim sa.