Orechovo-čerešňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

30
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vajcia celé vyšľaháme s cukrom tak, aby sa objem zdvojnásobil. Šľaháme asi 4 - 5 min.
  2. Múku, mleté orechy a kypriaci prášok zmiešame
  3. a zľahká zamiešame do piškotoveho cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme.
  4. Čerešne scedíme a vykôstkujeme. Môže aj trocha rozmixovať tak, aby ostali kúsky. Pridáme šťavu, Zlatý klas a podľa chuti cukor. Uvaríme a vylejeme
  5. na upečený korpus. Rozotrieme na celý plát.
  6. Ďalej uvaríme puding z mlieka,
  7. ešte do horúceho pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nevstrebe do pudingu
  8. a vylejeme na čerešne a rozotrieme na celý koláč rovnomerne. Necháme stuhnúť.
  9. Keď je puding stuhnutý, vyšľaháme šľahačku podľa návodu. Na dokončenie som mala takúto pomocníčku.
  10. Šľahačku rozotrieme na koláč, ozdobíme farebnými guličkami a dáme do chladu.
  11. Dobrú chuť.