Orechovo-čerešňové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
30 porcií |
60 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup- Vajcia celé vyšľaháme s cukrom tak, aby sa objem zdvojnásobil. Šľaháme asi 4 - 5 min.
- Múku, mleté orechy a kypriaci prášok zmiešame
- a zľahká zamiešame do piškotoveho cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme.
- Čerešne scedíme a vykôstkujeme. Môže aj trocha rozmixovať tak, aby ostali kúsky. Pridáme
šťavu, Zlatý klas a podľa chuti cukor. Uvaríme a vylejeme
- na upečený korpus. Rozotrieme na celý plát.
- Ďalej uvaríme puding z mlieka,
- ešte do horúceho pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nevstrebe do pudingu
- a vylejeme na čerešne a rozotrieme na celý koláč rovnomerne. Necháme stuhnúť.
- Keď je puding stuhnutý, vyšľaháme šľahačku podľa návodu. Na dokončenie som mala takúto pomocníčku.
- Šľahačku rozotrieme na koláč, ozdobíme farebnými guličkami a dáme do chladu.
- Dobrú chuť.
|