Foto: cenculka30
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
240 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
60 g |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 |
|
250 g |
|
1 veľká plechovka |
|
400 ml |
|
|
Postup
-
1
Margarín mierne nahrejeme a s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme 3 žĺtka vymiešame. Ďalej pridáme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25 minút na 180 °C.
- 2
Krém: Mlieko, cukor, zlatý klas a citrónovú šťavu zmiešame a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme. Ananás nakrájame nadrobno a primiešame k plnke.
- 3
Upečené vychladnuté cesto polejeme šťavou z ananásu. Natrieme plnku. Na plnku natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
lahôdku vyskúšam, ďďď