Orechovník krehký, rýchly, chutný... fotorecept
Foto: frezia68
Ak pečiem,tak "zdravé".....:-) orechové,makové,ovocné a cukor uberám.Tento som našla v nejakom časopise a občas upečiem.Ak sa niekomu zapáči,tu je recept.A ak ho tu už Zobraziť celý popisAk pečiem,tak "zdravé".....:-) orechové,makové,ovocné a cukor uberám.Tento som našla v nejakom časopise a občas upečiem.Ak sa niekomu zapáči,tu je recept.A ak ho tu už niekto pridal,tak sa ospravedlňujem,sladké nesledujem a je tu toho neúrekom......ale je na stole do hodiny.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 lyžička |
|
1 ks (na potretie) |
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
4 lyžice |
|
200 ml (mlieko teplé) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Plnku si urobím deň vopred a nechám v chlade-veď počká.Ak pred pečením je tuhá-zriedim horúcim mliekom,ak redšia,pridám orechy,či piškóty. A potom si pripravím potrebné......
-
2
Robot mi vyšľahá cukor s maslom,múku si preosejem,zmiešam s prdopečom a pridám vyšľahať spolu so žltkami,citr. kôrou...
-
3
Cesto je za chvíľu hotové,vyberiem,rozdelím na 2 časti,jednu dám do chladničky a druhú hneď vyvaľkám.Natriem plnkou....
-
4
Prikryjem druhým cestom,natriem vyšľahaným vajíčkom s trochou mlieka,popichám vidličkou...
-
5
a dám piecť na 170°C asi na 35-40 min. Koláč pocukrujem a po vychladnutí pokrájam na úhľadné kúsky.Ja som ho krájala teplý,až také úhľadné nie sú :-))) Múčnik je hotový do hodiny a môžeme debužírovať.
jaaaj-prečo je to v živote tak-že-dobré=nezdravé....nechutné/zlé/=zdravé..???
orechovník-to je na nervy to pravé..!!...:-))
neprišlo nič...:-(