Orechovica

milad - bez fotkymilad, 13. júla 2012
Orechovica
Foto: milad

Dopredu sa ospravedlňujem všetkým, ktorí tu už takýto recept majú. Tento môj som si priniesla pred dvomi rokmi z Chorvátska. Nadiktovala mi ho , dokonca napísala a upozornila na všetky záludnosti domorodkyňa Mirella, za čo na ňu v dobrom spomíname...dokonca zohnala aj super Rakiju lozovaću- pálenku z hrozna, z ktorej sa orechovica pripravuje.

20 minút
príprava

Suroviny

1 l
250 g
12 - 15 ks
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do fľaše, nádoby, pohára - hlavne, nech sa dá zatvoriť a je zo skla, vložíme 12 väčších, alebo 15 menších zelených orechov, nakrojených z oboch strán do kríža. Alebo urobiť zopár zárezov po obvode. Pozor! Neprekrojiť! Orechy musia byť vo vnútri ešte tzv. mliečne. Pridať nepomletú kávu. Zaliať 1 l Rakije, alebo v našich podmienkach žitnou, resp kvalitnou vodkou. pridať cukor, potriasť, zavrieť a uložiť na slnečné miesto na 40 dní. Potom pretriasť, nechať usadiť a precediť cez plátenko. A výsledok je tu.

    Orechovica - obrázok 1
  2. 2

    toto zostane po scedení onoho tmavého moku

    Orechovica - obrázok 2
  3. 3

    Na zdravie!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nepijem (aj keď to tak niekedy nevyzerá), ale recept je zaujímavý, lacný - takže ma potešil. Ukladám do KK, vyskúšam a bude na pohostenie pre kamošky niečo zaujímavé. Vďaka aj za pekné foto a popis.
recept nato síce nemám,ale poznám úžasnú chuť tohto moku..)) dostala som jednu fľašu darom, ale to bol dar z nebies...niečo fantastické...))))
Som skôr odporca, ako konzument alkoholu. Keď už mám niečo vypiť, tak si vyberám. Skôr prijmem bylinkové výťažky ako "drevený" alkohol. A z tohto si dať občas kalíšok je zážitok pre zmysly...;-))