Orechovica

Autor receptu: milad

Dopredu sa ospravedlňujem všetkým, ktorí tu už takýto recept majú. Tento môj som si priniesla pred dvomi rokmi z Chorvátska. Nadiktovala mi ho , dokonca napísala a upozornila na všetky záludnosti domorodkyňa Mirella, za čo na ňu v dobrom spomíname...dokonca zohnala aj super Rakiju lozovaću- pálenku z hrozna, z ktorej sa orechovica pripravuje.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do fľaše, nádoby, pohára - hlavne, nech sa dá zatvoriť a je zo skla, vložíme 12 väčších, alebo 15 menších zelených orechov, nakrojených z oboch strán do kríža. Alebo urobiť zopár zárezov po obvode. Pozor! Neprekrojiť! Orechy musia byť vo vnútri ešte tzv. mliečne. Pridať nepomletú kávu. Zaliať 1 l Rakije, alebo v našich podmienkach žitnou, resp kvalitnou vodkou. pridať cukor, potriasť, zavrieť a uložiť na slnečné miesto na 40 dní. Potom pretriasť, nechať usadiť a precediť cez plátenko. A výsledok je tu.
  2. toto zostane po scedení onoho tmavého moku
  3. Na zdravie!