Foto: medovnicek
Recept som získala na www.coolinarika.com.
Suroviny
1 kg |
|
0,5 kg |
|
0,4 l |
|
|
|
Náplň: | |
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
0,2 l |
|
2 PL |
|
Okrem toho na obalenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ja som ich piekla len z polovičnej dávky a hrozienka som do plnky nedávala. Suroviny na cesto zmiesime a necháme v chladničke odpočívať najlepšie cez noc.
-
2
Cesto rozdelíme na dve polovice.
-
3
Každú časť vyvaľkáme na tenko cca 60 x 60 (keďže som piekla z polovičnej dávky, mala som cestá menšie).
-
4
Cesto radielkom upravíme na štvorec. Nanesieme plnku - rovnobežný pás, asi dva palce od kraja cesta. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, hrozienka som nedávala.
-
5
Cesto preložíme cez náplň a dobre pritlačíme.
-
6
Odrežeme radielkom po dľžke.
-
7
Rozkrájame na jednotlivé štangličky.
-
8
Tie uložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Medzi jednotlivými štangličkami necháme cca 4 cm odstup.
-
9
A takto pokračujeme, až neminieme všetko cesto.
- 10
Pečieme na 180 C cca 20 minút. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali vanilku.
- 11
Sú výborné, určite ich zaradím aj do vianočného pečenia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 10
tie boli tiež výborné
@afataga neviem ako dlho vydržia, ale myslím si, že patria medzi trvanlivejšie pečivá, piekla som ich v nedeľu, dnes som ich priniesla ochutnať neterke a nijako im tie dva dni neuškodili
rozhodla som sa tieto rožky upiecť, len sa ťa chcem spýtať, či sú dobré aj na druhý deň po upečení, lebo potrebujem niečo upiect deň vopred.
môj mail : valeria.hacherova@gmail.com