Orechové štangličky (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept som získala na www.coolinarika.com.
Postup
- Ja som ich piekla len z polovičnej dávky a hrozienka som do plnky nedávala.
Suroviny na cesto zmiesime a necháme v chladničke odpočívať najlepšie cez noc.
- Cesto rozdelíme na dve polovice.
- Každú časť vyvaľkáme na tenko cca 60 x 60 (keďže som piekla z polovičnej dávky, mala som cestá menšie).
- Cesto radielkom upravíme na štvorec. Nanesieme plnku - rovnobežný pás, asi dva palce od kraja cesta. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, hrozienka som nedávala.
- Cesto preložíme cez náplň a dobre pritlačíme.
- Odrežeme radielkom po dľžke.
- Rozkrájame na jednotlivé štangličky.
- Tie uložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Medzi jednotlivými štangličkami necháme cca 4 cm odstup.
- A takto pokračujeme, až neminieme všetko cesto.
- Pečieme na 180 C cca 20 minút. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali vanilku.
- Sú výborné, určite ich zaradím aj do vianočného pečenia.