Orechové štangličky (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept som získala na www.coolinarika.com.

Postup

  1. Ja som ich piekla len z polovičnej dávky a hrozienka som do plnky nedávala. Suroviny na cesto zmiesime a necháme v chladničke odpočívať najlepšie cez noc.
  2. Cesto rozdelíme na dve polovice.
  3. Každú časť vyvaľkáme na tenko cca 60 x 60 (keďže som piekla z polovičnej dávky, mala som cestá menšie).
  4. Cesto radielkom upravíme na štvorec. Nanesieme plnku - rovnobežný pás, asi dva palce od kraja cesta. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, hrozienka som nedávala.
  5. Cesto preložíme cez náplň a dobre pritlačíme.
  6. Odrežeme radielkom po dľžke.
  7. Rozkrájame na jednotlivé štangličky.
  8. Tie uložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Medzi jednotlivými štangličkami necháme cca 4 cm odstup.
  9. A takto pokračujeme, až neminieme všetko cesto.
  10. Pečieme na 180 C cca 20 minút. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme pridali vanilku.
  11. Sú výborné, určite ich zaradím aj do vianočného pečenia.