Orechové rezy s orechovým likérom fotorecept
Dnes víkendový zákusok s orechovým krémom a ochutený výborným orechovým likérom. Je to vlastný recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto biele (2x): | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL |
|
| na špic noža |
|
| Cesto kakaové (1x): | |
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL |
|
| na špic noža |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 350 g drvené |
|
| 100 g |
|
| 2 bal. |
|
| 250 g |
|
| 3 PL |
|
| Čokopoleva navrch: | |
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie korpusov: | |
| 8 PL |
|
Postup
-
1
Cesto biele: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som rum.
-
2
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Kým sa pieklo prvé biele cesto, pripravila som si cesto aj na druhý biely korpus.
-
3
Kakaové cesto: Vymiešala som vajcia s cukrom a rumom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala som do cesta a opatrne vmiešala.
-
4
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky korpusy sa piekli 10 minút. Nechala som ich potom chladiť na mriežke.
-
5
Krém: Mlieko som rozdelila na 2 polovice. Do jednej polovice som pridala vanilkový cukor a nechala som ho zovrieť, potom som nasypala drvené orechy a spolu sparila.
-
6
V druhej polovici mlieka som rozmiešala 2 Zlaté klasy a pridala som ich do horúcich orechov a miešala do zhustnutia. Potom som hmotu aj s rajnicou vložila do studenej vody a rýchlo vychladila.
-
7
Kým sa orechová hmota chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a pridala som 3 PL orechový likéru, napokon som po lyžici pridávala vychladnutú orechovú kašu a spolu dobre vymiešala. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a dala stuhnúť na 3 hodiny do chladničky.
-
8
Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila prvý biely korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a na lekvár som natrela polovicu orechového krému.
-
9
Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
-
10
Na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
-
11
Na krém som uložila druhý biely korpus. Zakryla som ho papierom a dala stuhnúť do chladničky. Keď krém stuhol, na papier som položila dosku na krájanie a 3 kg múky a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
12
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila stuhnúť opäť do chladničky.
-
13
Krájala som ho horúcim mokrým nožom a ozdobila šľahačkou, čo nie je nutné. Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu