Orechový zákusok

Orechové rezy s orechovým likérom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes víkendový zákusok s orechovým krémom a ochutený výborným orechovým likérom. Je to vlastný recept.

22
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto biele: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som rum.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Kým sa pieklo prvé biele cesto, pripravila som si cesto aj na druhý biely korpus.
  3. Kakaové cesto: Vymiešala som vajcia s cukrom a rumom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala som do cesta a opatrne vmiešala.
  4. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky korpusy sa piekli 10 minút. Nechala som ich potom chladiť na mriežke.
  5. Krém: Mlieko som rozdelila na 2 polovice. Do jednej polovice som pridala vanilkový cukor a nechala som ho zovrieť, potom som nasypala drvené orechy a spolu sparila.
  6. V druhej polovici mlieka som rozmiešala 2 Zlaté klasy a pridala som ich do horúcich orechov a miešala do zhustnutia. Potom som hmotu aj s rajnicou vložila do studenej vody a rýchlo vychladila.
  7. Kým sa orechová hmota chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a pridala som 3 PL orechový likéru, napokon som po lyžici pridávala vychladnutú orechovú kašu a spolu dobre vymiešala. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a dala stuhnúť na 3 hodiny do chladničky.
  8. Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila prvý biely korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a na lekvár som natrela polovicu orechového krému.
  9. Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  10. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
  11. Na krém som uložila druhý biely korpus. Zakryla som ho papierom a dala stuhnúť do chladničky. Keď krém stuhol, na papier som položila dosku na krájanie a 3 kg múky a nechala v chladničke do druhého dňa.
  12. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila stuhnúť opäť do chladničky.
  13. Krájala som ho horúcim mokrým nožom a ozdobila šľahačkou, čo nie je nutné. Prajem vám dobrú chuť.