Orechové rezy Prezident

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 14. októbra 2015
Orechové rezy Prezident
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
55 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Piškóta:
7 ks
150 g
150 g mleté
3 PL
50 g nastrúhaná
Kokosová plnka:
200 ml
200 g
125 g
250 g
Kakaový krém:
3 ks
250 g
3 PL
350 g
Na potretie piškóty:
Na poliatie:




Postup

  1. 1

    Piškóta: Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny primiešame múku, mleté orechy a nastrúhanú čokoládu. Do cesta nakoniec opatrne zapracujeme bielkový sneh.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 45 x 35 cm. Pečieme pri teplote 190 °C 15–20 minút.

  3. 3

    Kokosová plnka: Mlieko, maslo, cukor privedieme do varu, pridáme kokos, sparíme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Kakaový krém: Vo vodnom kúpeli z celých vajec, cukru a kakaa vyšľaháme hustejšiu penu. Maslo pokrájame do misky a pomaly k nemu prilievame kakaovú hmotu a vyšľaháme krém.

  5. 5

    Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme ovocný džem, rovnomerne nanesieme kokosovú plnku a nakoniec kakaový krém. Zákusok necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

sovka62
V rozpise surovín chýbajú bielky, ale v postupe z nich treba vyšľahať sneh a použiť ho na nadľahčenie cesta.
Ale recept si odkladám, zákusok sa mi páči a čo nie je v poriadku si domyslím. Lenže nie každý, kto to tu bude čítať pečie 50 rokov ako ja.
redakcia
@sovka62 , suroviny su uplne: v casti Piskota je spomenutych 7 vajec, tie rozdelite na zltky a bielky. Zo zltkov a cukru vyslahate penu, z bielkov sneh. Ziadne dalsie bielky v rozpise surovin nie je treba.
danielas
Toto môžu byť veľmi chutné rezy. Veruže ich spravím :-)
ariel
recept vyzerá fajn, nie je ťažký, len zas achhhh tie slovenské pomery, prečo sa volá orechový, keď je v ňom orechov tak málo? skôr kokosové rezy prezident ,lebo na orechové sa to iba hrá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia