Orechové rezy Prezident

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 14. októbra 2015
Orechové rezy Prezident
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
55 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Piškóta:
7 ks
150 g
150 g
3 PL
50 g nastrúhaná
 na poliatie povrchu
Plnka 1:
250 g
200 ml
200 g
125 g
Plnka 2:
3
250 g
350 g
3 PL
Na natretie piškóty:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty vysypeme všetky sypké suroviny aj nastrúhanú čokoládu a nakoniec nadľahčíme snehom.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 45 x 35 cm. Pečieme pri teplote 190 °C 15–20 minút.

  3. 3

    Plnka 1: Mlieko, maslo, cukor privedieme do varu, pridáme kokos, sparíme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Plnka 2: Vo vodnom kúpeli z celých vajec, cukru a kakaa vyšľaháme hustejšiu penu. Maslo pokrájame do misky a pomaly k nemu prilievame kakaovú hmotu a vyšľaháme krém.

  5. 5

    Na piškótu natrieme ovocný džem, sparenú kokosovú plnku a nakoniec krém, koláč necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
pomiešali sa vám suroviny: kokos je písaný pri piškóte, ale mal by byť pri plnke č.1.
ďalší recept, zasa s chybami. vám nie je hanba, že pri každom recepte sú chyby, za ktoré sa tu potom hlúpo ospravedlňujete?
Nielen pomiešali, ani nie sú úplné. V rozpise surovín chýbajú bielky, ale v postupe z nich treba vyšľahať sneh a použiť ho na nadľahčenie cesta.
Ale recept si odkladám, zákusok sa mi páči a čo nie je v poriadku si domyslím. Lenže nie každý, kto to tu bude čítať pečie 50 rokov ako ja.
recept vyzerá fajn, nie je ťažký, len zas achhhh tie slovenské pomery, prečo sa volá orechový, keď je v ňom orechov tak málo? skôr kokosové rezy prezident ,lebo na orechové sa to iba hrá

Pridaj komentár k receptu: