Orechové rezy Prezident
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 14. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Piškóta: | |
7 ks |
|
150 g |
|
150 g mleté |
|
3 PL |
|
50 g nastrúhaná |
|
Kokosová plnka: | |
200 ml |
|
200 g |
|
125 g |
|
250 g |
|
Kakaový krém: | |
3 ks |
|
250 g |
|
3 PL |
|
350 g |
|
Na potretie piškóty: | |
|
|
Na poliatie: | |
|
Postup
-
1
Piškóta: Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny primiešame múku, mleté orechy a nastrúhanú čokoládu. Do cesta nakoniec opatrne zapracujeme bielkový sneh.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 45 x 35 cm. Pečieme pri teplote 190 °C 15–20 minút.
- 3
Kokosová plnka: Mlieko, maslo, cukor privedieme do varu, pridáme kokos, sparíme a necháme vychladnúť.
- 4
Kakaový krém: Vo vodnom kúpeli z celých vajec, cukru a kakaa vyšľaháme hustejšiu penu. Maslo pokrájame do misky a pomaly k nemu prilievame kakaovú hmotu a vyšľaháme krém.
- 5
Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme ovocný džem, rovnomerne nanesieme kokosovú plnku a nakoniec kakaový krém. Zákusok necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale recept si odkladám, zákusok sa mi páči a čo nie je v poriadku si domyslím. Lenže nie každý, kto to tu bude čítať pečie 50 rokov ako ja.