Orechové rezy Prezident

Autor receptu: redakcia

10
porcií
55 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny primiešame múku, mleté orechy a nastrúhanú čokoládu. Do cesta nakoniec opatrne zapracujeme bielkový sneh.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 45 x 35 cm. Pečieme pri teplote 190 °C 15–20 minút.
  3. Kokosová plnka: Mlieko, maslo, cukor privedieme do varu, pridáme kokos, sparíme a necháme vychladnúť.
  4. Kakaový krém: Vo vodnom kúpeli z celých vajec, cukru a kakaa vyšľaháme hustejšiu penu. Maslo pokrájame do misky a pomaly k nemu prilievame kakaovú hmotu a vyšľaháme krém.
  5. Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme ovocný džem, rovnomerne nanesieme kokosovú plnku a nakoniec kakaový krém. Zákusok necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou.