Orechové rezy Prezident

Autor receptu: redakcia

10
porcií
55 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty vysypeme všetky sypké suroviny aj nastrúhanú čokoládu a nakoniec nadľahčíme snehom.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 45 x 35 cm. Pečieme pri teplote 190 °C 15–20 minút.
  3. Plnka 1: Mlieko, maslo, cukor privedieme do varu, pridáme kokos, sparíme a necháme vychladnúť.
  4. Plnka 2: Vo vodnom kúpeli z celých vajec, cukru a kakaa vyšľaháme hustejšiu penu. Maslo pokrájame do misky a pomaly k nemu prilievame kakaovú hmotu a vyšľaháme krém.
  5. Na piškótu natrieme ovocný džem, sparenú kokosovú plnku a nakoniec krém, koláč necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.